Επίσημο αίτημα Προέδρου Βουλής για φύλαξη της λίστας Λαγκάρντ στο γραφείο του

Επίσημο αίτημα Προέδρου Βουλής για φύλαξη της λίστας Λαγκάρντ στο γραφείο του

Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου θα διαβιβάσει επίσημο αίτημα στον Υπουργό Οικονομικών για κατάθεση και φύλαξη της λίστας Λαγκάρντ στο γραφείο του, όπως ζήτησαν την Τρίτη οι Επιτροπές Θεσμών και Ελέγχου.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κύριος Ομήρου χαρακτήρισε λογικό το αίτημα, επισημαίνοντας ότι το ζήτημα είναι να υπάρξει μιά πρόσθετη διασφάλιση.
Τόνισε ότι ο νόμος δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως ασπίδα προστασίας για παράνομες πράξεις. Ο κύριος Ομήρου επισήμανε ότι πρέπει να εξεταστεί εάν οι καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη λίστα έχουν φορολογηθεί.


Την ίδια στιγμή διαβεβαίωσε ότι θα τηρηθεί ο νόμος για προστασία των προσωπικών δεδομένων. Μπορεί είπε να ζητηθεί η συμβουλή του Γενικού Εισαγγελέα, υποδεικνύοντας ωστόσο ότι στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου είναι λογικό να έχει εμπλοκή η Βουλή στο θέμα.

Αυτό τόνισε πρέπει να γίνει, όχι γιατί τίθεται θέμα εμπιστοσύνης, αλλά για να μην υπάρχει η όποια υπόνοια ότι θα υπάρξει αφαίρεση ή διαγραφή των όποιων ονομάτων από τη λίστα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αναταραχή στην Πάφο: Η υπόθεση Φαίδωνος που συγκλονίζει την πόλη - Μάζεψε τα πράγματα του από το Δημαρχείο - Βίντεο

Αναταραχή στην Πάφο: Η υπόθεση Φαίδωνος που συγκλονίζει την πόλη - Μάζεψε τα πράγματα του από το Δημαρχείο - Βίντεο

Σε αργία τέθηκαν οι Δήμαρχοι Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, και Λευκονοίκου, Πιερής Γυψιώτης, μετά από απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, σηματοδοτώντας καταιγιστικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της περιοχής.

BEST OF TOTHEMAONLINE