Κλειστά τα μονοπάτια φύσης Τροόδους λόγω επικινδυνότητας - Τι λέει το Τμήμα Δασών

Κλειστά τα μονοπάτια φύσης Τροόδους λόγω επικινδυνότητας - Τι λέει το Τμήμα Δασών

Κλειστά είναι μέχρι νεοτέρας τα Μονοπάτια Μελέτης της Φύσης του Εθνικού Δασικού Πάρκου Τροόδους λόγω έντονης διάβρωσης, κατολισθήσεων και χιονοπτώσεων στην περιοχή του Τροόδους και λόγω παγετού, αφού η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους ασφάλειας και αποπροσανατολισμού, σύμφωνα με το Τμήμα Δασών.

Ειδικότερα, το Τμήμα σε ανακοίνωσή του αναφέρεται στο Μονοπάτι λιβάδι (κυκλικό) κατάλληλο για τροχοκάθισμα, στο Μονοπάτι Άρτεμις (κυκλικό), στο Μονοπάτι Αταλάντη (κυκλικό), στο Μονοπάτι Περσεφόνη (γραμμικό), στο Μονοπάτι Καληδόνια (γραμμικό), στο Μονοπάτι Ψηλό Δέντρο – Πουζιάρης (κυκλικό), στο Μονοπάτι Κάτω Αμίαντος – Λούματα των αετών (γραμμικό), στο Μονοπάτι Κάμπος του λιβαδιού (κυκλικό), στο Μονοπάτι Μνήματα Πισκόπων (γραμμικό), στο Μονοπάτι Καννούρες – Άγιος Νικόλαος Στέγης (Κακοπετριά) (γραμμικό), στο Μονοπάτι Φράγμα Προδρόμου – Σταυρούλια (γραμμικό), στο Μονοπάτι Πρόδρομος- Ζουμί (γραμμικό), στο Μονοπάτι Ε4 (Περιοχη Τροόδους), στο Μαδαρή – Δόξα σοι ο Θεός (γραμμικό) και στο Τεισιά της Μαδαρής (κυκλικό).

Το Τμήμα Δασών συμπληρώνει ότι θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση όταν και εφόσον τα μονοπάτια καταστούν κατάλληλα για χρήση.

* Φωτογραφία αρχείου

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE