ΥΠΕΣ: Θετική ανταπόκριση χωρών ΕΕ στην πρόταση για επαναξιολόγηση Συρίας

ΥΠΕΣ: Θετική ανταπόκριση χωρών ΕΕ στην πρόταση για επαναξιολόγηση Συρίας

Για θετική ανταπόκριση αρκετών κρατών μελών της ΕΕ στην πρότασή του για επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της Συρίας έκανε λόγο ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, την Πέμπτη. 

Απαντώντας σε ερώτηση για την πρόταση που υπέβαλε στο Συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ αναφορικά με το καθεστώς περιοχών της Συρίας, ο κ. Ιωάννου είπε ότι έχει θέσει αυτήν την πρόταση από το περασμένο καλοκαίρι. 

«Υπάρχει θετική ανταπόκριση από αρκετά κράτη μέλη σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις, αλλά δεν πάρθηκε ακόμα απόφαση επισήμως σε επίπεδο ΕΕ», ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι πρέπει να ξεκινήσει μια συζήτηση για επαναξιολόγηση. 

«Ήδη περιοχές της Συρίας αξιολογούνται από άλλους οργανισμούς ως ασφαλείς περιοχές. Αυτό το συμμερίζονται και άλλες χώρες, αλλά ακόμα δεν έχει παρθεί απόφαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χρίστος Ιακώβου: Χωρίς προοπτική η πενταμερής για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη – Η Άγκυρα παίζει με τον χρόνο

Χρίστος Ιακώβου: Χωρίς προοπτική η πενταμερής για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη – Η Άγκυρα παίζει με τον χρόνο

Η άτυπη πενταμερής για το Κυπριακό που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, επιβεβαίωσε, σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή και Διευθυντή του Κυπριακού Κέντρου Μελετών, Χρίστο Ιακώβου, τη στασιμότητα και την αδιαλλαξία που χαρακτηρίζουν τη στάση της τουρκικής πλευράς.

BEST OF TOTHEMAONLINE