Ο Πούτιν κήρυξε προσωρινή εκεχειρία με την Ουκρανία λόγω Πάσχα
Πασχαλινή εκεχειρία με την Ουκρανία ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Απαντώντας σε ερώτηση για την πρόταση που υπέβαλε στο Συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ αναφορικά με το καθεστώς περιοχών της Συρίας, ο κ. Ιωάννου είπε ότι έχει θέσει αυτήν την πρόταση από το περασμένο καλοκαίρι.
«Υπάρχει θετική ανταπόκριση από αρκετά κράτη μέλη σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις, αλλά δεν πάρθηκε ακόμα απόφαση επισήμως σε επίπεδο ΕΕ», ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι πρέπει να ξεκινήσει μια συζήτηση για επαναξιολόγηση.
«Ήδη περιοχές της Συρίας αξιολογούνται από άλλους οργανισμούς ως ασφαλείς περιοχές. Αυτό το συμμερίζονται και άλλες χώρες, αλλά ακόμα δεν έχει παρθεί απόφαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο», κατέληξε.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




