«Άνοιξαν» οι ουρανοί: Μέχρι πότε θα είναι σε ισχύ η πορτοκαλί προειδοποίηση και πότε θα εξασθενήσουν τα έντονα φαινόμενα - Δείτε βίντεο

«Άνοιξαν» οι ουρανοί: Μέχρι πότε θα είναι σε ισχύ η πορτοκαλί προειδοποίηση και πότε θα εξασθενήσουν τα έντονα φαινόμενα - Δείτε βίντεο

Έφθασε και στην Κύπρο η κακοκαιρία «Αυγή», με έντονα καιρικά φαινόμενα να καταγράφονται σε διάφορες περιοχές του νησιού από χθες (29/1) το βράδυ και με την Μετεωρολογική Υπηρεσία να έχει εκδώσει 48ωρη πορτοκαλί προειδοποίηση.

Μιλώντας στο ThemaOnline, o Μετεωρολογικός Λειτουργός, Ιάσων Χριστοδούλου ανέφερε ότι η προειδοποίηση τέθηκε σε ισχύ από τις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας (29/1) και θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης (31/1).

Όπως αναφέρει η προειδοποίηση, βροχές και τοπικές ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως το βόρειο μισό και ανατολικές περιοχές του νησιού κατά διαστήματα, με την ένταση της βροχής να αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 55 και 70 χιλιοστών ανά ώρα.

«Κατά τόπους τα φαινόμενα αναμένεται να είναι έντονα, αναμένουμε αρκετές βροχές και ισχυρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές. Πιθανό είναι σε καταιγίδα να πέσει και χαλάζι ενώ στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση, περίπου από 700-800 μέτρα και πάνω», πρόσθεσε ο κ. Χριστοδούλου, τονίζοντας ότι θα επηρεαστούν αρκετές περιοχές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, «ενδεχομένως όλο το νησί».

Ερωτηθείς αν τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και την Πέμπτη, ο κ. Χριστοδούλου απάντησε ότι αναμένεται να υποχωρήσουν.

«Εξασθενεί το χαμηλό βαρομετρικό που μας επηρεάζει οπότε θα δούμε βελτίωση του καιρού από την Πέμπτη», συμπλήρωσε.

Όπως θα δείτε και στα πάρακατω βίντεο, «άνοιξαν» οι ουρανοί σε διάφορες περιοχές του νησιού ενώ χιονίζει στο Τρόοδος.

Δείτε βίντεο που αναρτήθηκαν στην σελίδα «Καιρόφιλοι»:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

Δραματικές είναι οι στιγμές από την πολύ δύσκολη η κατάσταση στην μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από ττην κοινότητα Μαλιάς στην επαρχία Λεμεσού και πλέον έχει επεκταθεί μεταξύ των κοινοτήτων Ομόδους, Άρσους και Βάσας. Συγκεκριμένα ισχυρές δυνάμεις, περιλαμβανομένων οκτώ πτητικών μέσων επιχειρούν στην περιοχή Μαλιάς- Ομόδους- Βάσας στην οποία μαίνεται πυρκαγιά ενώ γίνονται διασώσεις και μετακινήσεις πολιτών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Κεττή. Στο σημείο μεταβαίνει και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης. Η πυρκαγιά κατευθύνεται προς την Κοινότητα Βουνί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επηρεάζονται κατοικίες. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχωρά με εκκενώσεις στην Κοινότητα Βουνί και η Πολιτική Άμυνα με εκκενώσεις στην Κοινότητα Ποταμιού. Έπιπρόσθετες δυνάμεις στην πυρκαγιά από Λάρνακα, Πάφο και ΕΜΑΚ Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE