Στα €285,8 εκαταμμύρια οι 50 μεγάλες πράξεις σε ακίνητα το 2023, οι πρώτες 9 στη Λεμεσό

Στα €285,8 εκαταμμύρια οι 50 μεγάλες πράξεις σε ακίνητα το 2023, οι πρώτες 9 στη Λεμεσό

Συνολικής αξίας €285,8 εκατομμυρίων ήταν οι 50 μεγαλύτερες σε αξία πράξεις για ακίνητα (δέκα ανά επαρχία), που ολοκληρώθηκαν στην Κύπρο το 2023, με τις 10 ακριβότερες πωλήσεις να αφορούν συνολική αξία €120,4 εκατ., εκ των οποίων οι 9 συναλλαγές αφορούσαν την πόλη και την επαρχία Λεμεσού.

Η ακριβότερη πώληση αφορούσε χωράφι στον Δήμο Λεμεσού με τιμή €22,1 εκατ., σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας Ask Wire, η οποία προσθέτει ότι η άλλη επαρχία που εκπροσωπείται στην πρώτη δεκάδα είναι η Αμμόχωστος με μια συναλλαγή που αφορούσε χωράφι αξίας €9,1 εκατ.

Σύμφωνα με την Ask Wire, η δεκάδα των ακριβότερων ακινήτων της Λεμεσού πωλήθηκε έναντι €120,2 εκατ. και της Αμμοχώστου €46,4 εκατ.

Οι επαρχίες Λάρνακας και Πάφου ακολουθούν με τις δέκα πιο ακριβές τους πωλήσεις το 2023 να ανέρχονται σε €42,6 εκατ. και €41,1 εκατ., αντίστοιχα.

Πιο μικρής αξίας (€35,5 εκατ.) είναι τα δέκα πιο ακριβά ακίνητα που πωλήθηκαν τον περασμένο χρόνο στην επαρχία Λευκωσίας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πύρινη κόλαση η ορεινή Λεμεσός: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Ένας νεκρός και ανυπολόγιστη καταστροφή

Πύρινη κόλαση η ορεινή Λεμεσός: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Ένας νεκρός και ανυπολόγιστη καταστροφή

Σε τραγωδία τεραστίων διαστάσεων εξελίχθηκε, με ανυπολόγιστη μέχρι στιγμής καταστροφή, ο πύρινος εφιάλτης που μαίνεται στην ορεινή Λεμεσό, αφήνοντας πίσω της μέχρι στιγμής ένα νεκρό. Ο νεκρός είχε εντοπιστεί σε όχημα στον δρόμο Λάνιας-Άλασσας, στην περιοχή όπου μαίνεται η τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά που κατακαίει περισσότερα από δεκατρία χωριά της ορεινής Λεμεσού. Νωρίτερα το βράδυ της Τετάρτης, έσπευσαν στο Κέντρο Συντονισμού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος συνοδεύεται από τον Αρχηγό της Αστυνομίας Θεμιστό Αρναούτη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη. Στον χώρο βρίσκονται επίσης εδώ και ώρα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, και η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου. 

BEST OF TOTHEMAONLINE