Τζο Μπάιντεν: Νεκροί αμερικανοί στρατιώτες από επίθεση με drone στην Ιορδανία

Τζο Μπάιντεν: Νεκροί αμερικανοί στρατιώτες από επίθεση με drone στην Ιορδανία

Τρία μέλη των αμερικανικών υπηρεσιών σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον αμερικανική βάσης στη βορειοανατολική Ιορδανία κοντά στα σύνορα με τη Συρία, δήλωσε την Κυριακή ο Τζο Μπάιντεν, κατηγορώντας ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν για την επίθεση.

“Ενώ ακόμη συγκεντρώνουμε πληροφορίες για αυτήν την επίθεση, εμείς γνωρίζουμε ότι διεξήχθη από ριζοσπαστικές μαχητικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν, που δρουν στη Συρία και το Ιράκ“, ανέφερε ο Μπάιντεν σε δήλωσή του.

Πρόκειται για τους πρώτους θανάτους αμερικανών στρατιωτών στην περιοχή από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα. Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι η επίθεση σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου.

“Θα συνεχίσουμε τη δέσμευσή τους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Και μην έχετε καμία αμφιβολία – θα θέσουμε όλους τους υπεύθυνους προ των ευθυνών τους σε χρόνο και με τον τρόπο που εμείς θα επιλέξουμε“, τόνισε ο Μπάιντεν σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο.

Ο Μπάιντεν δεν αναφέρθηκε στον αριθμό των στρατιωτών που τραυματίστηκαν, αλλά το CNN ανέφερε ότι τουλάχιστον 24 μέλη των υπηρεσιών τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Πηγή: Reuters/ertnews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στα μέσα Ιανουαρίου ενημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για το Κυπριακό ο Ντιάν

Στα μέσα Ιανουαρίου ενημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για το Κυπριακό ο Ντιάν

Στις 15 Ιανουαρίου 2026 ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ ΟΗΕ στη Κύπρο και επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης του διεθνούς οργανισμού στο νησί (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), Κασίμ Ντιάν, θα ενημερώσει το Συμβούλο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σε κλειστές διαβουλεύσεις, στη βάση των νέων εκθέσεων του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για τις Καλές του Υπηρεσίες για την Κύπρο και την ΟΥΝΦΙΚΥΠ. 

BEST OF TOTHEMAONLINE