Ρεκόρ παράνομων αφίξεων στις ΗΠΑ: Αντάρτικο του Τέξας στον Μπάιντεν, φυλάει μόνο του τα σύνορα, αρνείται την είσοδο στον στρατό

Ρεκόρ παράνομων αφίξεων στις ΗΠΑ: Αντάρτικο του Τέξας στον Μπάιντεν, φυλάει μόνο του τα σύνορα, αρνείται την είσοδο στον στρατό

Πρωτόγνωρη είναι η κατάσταση που βιώνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία 24ωρα αφού οι μεταναστευτικές ροές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, με το Τέξας κυρίως και άλλες νότιες πολιτείες να πιέζονται ασφυκτικά την ώρα που η πολιτική αντιπαράθεση έχει χτυπήσει κόκκινο.

Οι αριθμοί, σύμφωνα με το CBS News κυριολεκτικά προκαλούν πονοκέφαλο στις αμερικανικές αρχές, αφού, η Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία, που έδειξαν ότι 302.034 παράνομοι μετανάστες – αριθμός ρεκόρ - πέρασαν από τα νοτιοδυτικά σύνορα στη χώρα, μια ακόμη ένδειξη ότι δεν λέει να εκτονωθεί η κρίση του μεταναστευτικού τον Δεκέμβριο. Ένας αριθμός που σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, όπως του περασμένου Σεπτεμβρίου με πάνω από 260.000 αφίξεις.

Σημειώνεται πως 3,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες παρανόμως από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν το 2021.

Viral τα βίντεο με τις αφίξεις των μεταναστών

Παράλληλα με την πίεση στα σύνορα, οι Αμερικανοί στα social media αναμεταδίδουν με φρενήρη ρυθμό βίντεο από τα σύνορα στις νότιες πολιτείες τα οποία απεικονίζουν παράνομους μετανάστες να εισέρχονται σε αμερικανικό έδαφος ακόμη και υπό την εποπτεία των αμερικανικών αρχών χωρίς να παρεμποδίζονται, την ώρα που η αυθεντικότητά τους ελέγχεται. Σε άλλα βίντεο παρουσιάζεται η αυστηρή φύλαξη των συνόρων από τις δυνάμεις του Τέξας.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Την ετοιμότητά του για να παρακαθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ακόμα και αύριο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην 46η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου στον Αστρομερίτη, το βράδυ του Σαββάτου. Τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται να διολισθήσει σε ενέργειες για τη δημιουργία πρόσκαιρης κινητικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις μόνο σε κάποια σημεία που υπηρετούν τον στόχο μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE