Σε επιφυλακή ο στρατός στην Ταϊβάν – Εντόπισε 33 κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη και 7 πολεμικά πλοία γύρω από τη νήσο

Σε επιφυλακή ο στρατός στην Ταϊβάν – Εντόπισε 33 κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη και 7 πολεμικά πλοία γύρω από τη νήσο

Η Ταϊβάν μέτρησε 33 κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη και επτά πολεμικά πλοία γύρω από τη νήσο σε διάστημα 24 ωρών, με τον αριθμό τους να είναι ο υψηλότερος μετά τις προεδρικές εκλογές της 13ης Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ταϊβανέζικο υπουργείο Άμυνας.

Επίσης εντοπίστηκαν δύο κινεζικά αερόστατα πάνω από το στενό της Ταϊβάν, σύμφωνα με καταμέτρηση έως σήμερα το πρωί στις 06.00 τοπική ώρα (μεσάνυχτα Παρασκευής προς Σάββατο, ώρα Ελλάδας).

Από τα αεροσκάφη, σύμφωνα με το υπουργείο, τα 13 διέσχισαν τη διάμεση γραμμή στο Στενό της Ταϊβάν –ένα ανεπίσημο όριο μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν, το οποίο το Πεκίνο δεν αναγνωρίζει.

Οι ψηφοφόροι της Ταϊβάν εξέλεξαν στην προεδρία τον Λάι Τσινγκ-τε από το Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα (DPP), που υποσχέθηκε να προστατεύσει το έδαφος από τις «απειλές και τον εκφοβισμό» του Πεκίνου.

Η Κίνα, που θεωρεί την Ταϊβάν επαρχία της και έχει στόχο την επανένωσή της με το νησί, ακόμη και με τη βία αν χρειαστεί, χαρακτηρίζει τον Λάι επικίνδυνο αυτονομιστή και έχει απειλήσει τους υποστηρικτές του με ολέθριες συνέπειες.

Η Κίνα στέλνει στρατιωτικά αεροσκάφη στην περιοχή σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Την ετοιμότητά του για να παρακαθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ακόμα και αύριο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην 46η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου στον Αστρομερίτη, το βράδυ του Σαββάτου. Τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται να διολισθήσει σε ενέργειες για τη δημιουργία πρόσκαιρης κινητικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις μόνο σε κάποια σημεία που υπηρετούν τον στόχο μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE