Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης για τη βία στα γήπεδα - Νομοσχέδια σε μορφή του κατεπείγοντος στη Βουλή

Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης για τη βία στα γήπεδα - Νομοσχέδια σε μορφή του κατεπείγοντος στη Βουλή

Με γραπτή δήλωση του ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Μάριος Χαρτσιώτης, σημείωσε τις κινήσεις της Κυβέρνησης όσον αφορά την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ασφάλειας των πολιτών εντός και εκτός των αθλητικών χώρων.

Σε σχέση με τις σημερινές αποφάσεις της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, σημειώνονται τα ακόλουθα:

Παρόλο που τα συγκεκριμένα μέτρα κινούνται καταρχήν προς την ορθή κατεύθυνση, η Κυβέρνηση θεωρεί ότι αυτά δεν είναι αρκετά για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος που άπτεται της ασφάλειας των πολιτών εντός και εκτός των αθλητικών χώρων.

Με βάση τα πιο πάνω, η Κυβέρνηση προωθεί αμέσως με τη μορφή του κατεπείγοντος στη Βουλή των Αντιπροσώπων για ψήφιση, αναθεωρημένο τροποποιητικό νομοσχέδιο, σε συνέχεια αυτού που έχει ήδη κατατεθεί στις 17 Ιανουαρίου 2024 με τις ακόλουθες, μεταξύ άλλων, πρόνοιες:

(1) Το Υπουργικό Συμβούλιο να έχει της εξουσία να αποφασίζει για λόγους δημοσίας τάξεως και ασφάλειας τη διεξαγωγή αγώνων χωρίς την παρουσία φιλάθλων,

(2) Να μην επιτρέπεται η λειτουργία οποιουδήποτε Συνδέσμου Φιλάθλων χωρίς την ευθύνη και εποπτεία Αθλητικού Σωματείου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Λετυμπιώτης για παναπεργία: «Η θετική κατάληξη περνά μέσα από τον υπεύθυνο διάλογο και την κοινή βούληση όλων των πλευρών»

Λετυμπιώτης για παναπεργία: «Η θετική κατάληξη περνά μέσα από τον υπεύθυνο διάλογο και την κοινή βούληση όλων των πλευρών»

Για την στάση της Κυβέρνησης αναφορικά με την παναπεργία που προκήρυξαν οι συντεχνίες για το ζήτημα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ), μίλησε o Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE