Στο 11,46% το επιτόκιο αναφοράς για σκοπούς τοκογλυφίας

Στο 11,46% το επιτόκιο αναφοράς για σκοπούς τοκογλυφίας

Στο 11,46% καθόρισε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου το επιτόκιο αναφοράς για σκοπούς τοκογλυφίας.

Βάσει του άρθρου 314Α του περί Ποινικού Κώδικα Νόμου, Κεφ. 154, το επιτόκιο αναφοράς υπολογίζεται ανά τριμηνία από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, η οποία το δημοσιεύει στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το άρθρο, αποτελεί αδίκημα όταν πρόσωπο το οποίο κατά την παροχή οποιουδήποτε δανείου, την παροχή ή την παράταση της προθεσμίας πληρωμής, την ανανέωση ή την προεξόφληση δανείου, λαμβάνει, εισπράττει, χρεώνει, συνομολογεί ή παίρνει για τον εαυτό του ή για τρίτον οικονομικό όφελος ή περιουσιακά ωφελήματα που υπερβαίνουν το επιτόκιο αναφοράς.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ στο συνέδριο ΕΛΚ: Η ΕΕ να ασκήσει ενωτική δύναμη στο εσωτερικό καθώς η Κύπρος μένει διαιρεμένη

ΠτΔ στο συνέδριο ΕΛΚ: Η ΕΕ να ασκήσει ενωτική δύναμη στο εσωτερικό καθώς η Κύπρος μένει διαιρεμένη

Η ΕΕ θα πρέπει να ασκήσει την ενωτική της δύναμη και στο εσωτερικό της, καθώς στην ένωση των 27 ένα κράτος μέλος, η Κύπρος, παραμένει διαιρεμένη από την τουρκική κατοχή, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στην παρέμβαση του κατά τη δεύτερη ημέρα του κογκρέσου του ΕΛΚ στη Βαλένθια της Ισπανίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE