Η κακοκαιρία κατέστρεψε τα διάσημα δένδρα της σειράς «Game of Thrones» στη Βόρεια Ιρλανδία

Η κακοκαιρία κατέστρεψε τα διάσημα δένδρα της σειράς «Game of Thrones» στη Βόρεια Ιρλανδία

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία Isha και στη Βόρεια Ιρλανδία, αφήνοντας χιλιάδες ιδιοκτησίες χωρίς ρεύμα και προκαλώντας αναστάτωση στα ταξίδια.

«Θύμα» της κακοκαιρίας έπεσε και η συστάδα δέντρων με εντυπωσιακά ελικοειδή κλαδιά που βρίσκεται στον δρόμο Dark Hedges. Η καταιγίδα προκάλεσε ζημιές στα δέντρα, ενώ τρία απ’ αυτά καταστράφηκαν τελείως.

Το συγκεκριμένο σημείο είναι ιδιαίτερα διάσημο από τη σειρά «Game of Thrones». Ο δρόμος παρουσιάστηκε στο πρώτο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου, όταν η Άρια Σταρκ μεταμφιέστηκε σε αγόρι για να δραπετεύσει από το King’s Landing, μαζί με άλλους ήρωες της σειράς, που επρόκειτο να ενταχθούν στη Νυχτερινή Φρουρά.

Οι υπεύθυνοι της περιουσίας που ανήκει στο Dark Hedges Preservation Trust ήδη έχουν αρχίσει εργασίες καθαρισμού. Άλλωστε το σημείο, μετά τη σειρά έχει γίνει διάσημο και προσελκύει σημαντικό αριθμό τουριστών από όλον τον κόσμο.

«Φαίνεται ότι έχουν πέσει τρία δέντρα. Έχουμε ανθρώπους έξω από τα ξημερώματα που προσπαθούν να καθαρίσουν τον δρόμο. Έχουν πέσει κι άλλα έργα στην περιοχή. Ο δρόμος Dark Hedges είναι κλειστός όσο συνεχίζονται οι εργασίες» δήλωσε ο πρόεδρος του Trust, προσθέτοντας ότι ένα από τα δέντρα που έπεσαν ήταν υγιές.

game_of_thrones_2

Πέρυσι είχαν γίνει εργασίες για την απομάκρυνση έξι δέντρων από το σημείο και την εκτέλεσε διορθωτικών εργασιών σε αρκετά άλλα, καθώς έρευνες ανέδειξαν θέματα ασφαλείας για την κατάστασή τους.

Τα δέντρα, που είναι οξιές, φυτεύτηκαν για να πλαισιώσουν την οδό Bregagh Road προς το Gracehill House, το οποίο χτίστηκε γύρω στο 1775. Αρχικά υπήρχαν περίπου 150 δέντρα. Όμως, εδώ και χρόνια εκφράζονται ανησυχίες για την κατάσταση αρκετών από τις αρχαίες οξιές. Πέρυσι το υπουργείο Υποδομών είχε ανακοινώσει ότι ανεξάρτητη έρευνα έδειξε ότι 11 δέντρα από τα 86 που έχουν απομείνει, βρίσκονταν σε κακή κατάσταση και δυνητικά θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο για το κοινό.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Την ετοιμότητά του για να παρακαθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ακόμα και αύριο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην 46η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου στον Αστρομερίτη, το βράδυ του Σαββάτου. Τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται να διολισθήσει σε ενέργειες για τη δημιουργία πρόσκαιρης κινητικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις μόνο σε κάποια σημεία που υπηρετούν τον στόχο μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE