Από αθώος, ένοχος πρόσωπο για υπόθεση ναρκωτικών – Άμεσα στη φυλακή

Από αθώος, ένοχος πρόσωπο για υπόθεση ναρκωτικών – Άμεσα στη φυλακή

Ανατράπηκε, κατόπιν έφεσης που καταχωρήθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, η αθωωτική απόφαση πρωτόδικου Δικαστηρίου εναντίον προσώπου, το οποίο είχε συλληφθεί για υπόθεση κατοχής και προμήθειας ναρκωτικών.


Το Εφετείο, παραμερίζοντας την πρωτόδικη απόφαση του Δικαστηρίου και κάνοντας αποδεκτή τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ότι, με βάση τα ευρήματα του πρωτόδικου Δικαστηρίου, το Δικαστήριο έπρεπε να καταδικάσει και όχι να αθωώσει τον κατηγορούμενο, ανέφερε ότι το πρωτόδικο Δικαστήριο εσφαλμένα αθώωσε τον κατηγορούμενο στα αδικήματα για τα οποία κατηγορείτο.

Για τούτο, όπως σημειώνεται στην απόφαση του Εφετείου, η πρωτόδικη απόφαση παραμερίζεται και αντικαθίσταται με απόφαση καταδικαστική για τον κατηγορούμενο καθώς αυτός κρίνεται ένοχος στις κατηγορίες που αντιμετώπιζε. Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε στη συνέχεια ποινή άμεσης φυλάκισης 7 μηνών, με το Εφετείο να σημειώνει τη σοβαρότητα των αδικημάτων και τη σημασία της αποτρεπτικότητας των ποινών. Χαρακτηριστική δε είναι η αναφορά του Εφετείου:
«Αναμφίβολα την ανησυχία του νομοθέτη για την εξάπλωση και διασπορά των ναρκωτικών συμμερίζονται και τα ημεδαπή Δικαστήρια όλων των βαθμίδων, τα οποία στα πλαίσια των δικών τους αρμοδιοτήτων συμμετέχουν στην προσπάθεια εξάλειψής τους. Το Ανώτατο Δικαστήριο είχε την ευκαιρία, σε πάρα πολλές περιπτώσεις κατά τα τελευταία έτη, να τονίσει την αδήριτη ανάγκη για επιβολή αυστηρών και αποτρεπτικών ποινών στα πλαίσια των προσπαθειών πάταξης της μάστιγας των ναρκωτικών.»

Εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, την υπόθεση χειρίστηκε η κα Πόπη Πίτσιλλου, Δημόσιος Κατήγορος Α'.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.

BEST OF TOTHEMAONLINE