Μήνυμα του ηγέτη της Αλ Κάιντα για επιθέσεις ενάντια στις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες

Μήνυμα του ηγέτη της Αλ Κάιντα για επιθέσεις ενάντια στις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες

Σε επιθέσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλες δυτικές χώρες κάλεσε ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Άιμαν αλ Ζαουάχρι σε ηχογραφημένο μήνυμά του που ανέβηκε σήμερα στο Διαδίκτυο.

«Καλώ όλους τους Μουσουλμάνους που μπορούν να βλάψουν τις χώρες του συνασπισμού των σταυροφόρων να μην διστάσουν», είπε ο Ζαουάχρι, αναφερόμενος στις δυτικές χώρες.

«Θα πρέπει τώρα να εστιάσουμε στη μεταφορά του πολέμου στην καρδιά των σπιτιών και των πόλεων της σταυροφόρου Δύσης και ιδίως της Αμερικής» πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι οι νεαροί Μουσουλμάνοι στη Δύση θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα των αδελφών Τσαμάεφ και Κουασί που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις στον μαραθώνιο της Βοστώνης και στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo αντίστοιχα, καθώς και άλλων.

Δεν είναι σαφές πότε έγινε η ηχογράφηση, ωστόσο οι αναφορές στον πρώην ηγέτη των Ταλιμπάν μουλά Μοχάμεντ Όμαρ σαν να ήταν ζωντανός αφήνουν να εννοηθεί πως το μήνυμα έχει ηχογραφηθεί πριν από τουλάχιστον δύο μήνες. Η κυβέρνηση του Αφγανιστάν ανακοίνωσε τον θάνατο του Όμαρ στα τέλη Ιουλίου.

Ο Ζαουάχρι επαναδιατύπωσε τη θέση του για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, επαναλαμβάνοντας όσα είχε πει σε ηχητικό μήνυμα που μεταδόθηκε την Τετάρτη, ότι θεωρεί τον ισχυρισμό της οργάνωσης ότι είναι χαλιφάτο παράνομη, αλλά ότι θα μπορούσε να συνταχθεί μαζί του στον πόλεμο εναντίον των δυτικών και κοσμικών δυνάμεων στο Ιράκ και στη Συρία.

Ο Αιγύπτιος πρώην γιατρός Ζαουάχρι απηύθυνε έκκληση για ενότητα μεταξύ των διαφόρων φατριών ισλαμιστών μαχητών στη Συρία και στο Ιράκ, όπου ένας συνασπισμός υπό την ηγεσία της Δύσης βομβαρδίζει στόχους του Ισλαμικού Κράτους, παραδέχθηκε όμως ότι θα είναι δύσκολο. Κάλεσε για τη σύσταση ανεξάρτητου δικαστηρίου της σαρία για τη διευθέτηση των συγκρούσεων.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE - «Κράτος Μαφία» - Όλα τα βλέμματα στη διάσκεψη Αναστασιάδη

LIVE - «Κράτος Μαφία» - Όλα τα βλέμματα στη διάσκεψη Αναστασιάδη

Στη δημοσιότητα αναμένεται να δώσει σήμερα τις δικές του απαντήσεις ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε σχέση με τα όσα καταγράφονται στο πόρισμα της Αρχής Κατά της Διαφθοράς για το βιβλίο «Κράτος Μαφία». Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιείται σε μια περίοδο έντονης πολιτικής συζήτησης και αυξημένου ενδιαφέροντος γύρω από τα ευρήματα της έρευνας. Όπως έχει ανακοινωθεί από το Πολιτικό του Γραφείο, ο κ. Αναστασιάδης θα τοποθετηθεί αναλυτικά επί όλων των ζητημάτων που τον αφορούν, παρουσιάζοντας τη δική του εκδοχή και τις θέσεις του για τα συμπεράσματα του πορίσματος, ενώ αναμένεται να δεχθεί και ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE