Στο τελικό στάδιο τα κόμματα για τις Δημοτικές Εκλογές - Προειδοποιεί η Αννίτα τους «αντάρτες»

 Στο τελικό στάδιο τα κόμματα για τις Δημοτικές Εκλογές - Προειδοποιεί η Αννίτα τους «αντάρτες»

Ο Ιανουάριος αναμένεται να είναι ο πλέον καθοριστικός μήνας για τα πολιτικά κόμματα, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν και κατά συνέπεια να ανακοινωθούν οι υποψήφιοι που θα υποστηρίξουν σε όλους τους Δήμους, αλλά και οι συνεργασίες εκεί και όπου εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες.

Ας μην ξεχνάμε πως εκείνο που καίει τα πολιτικά κόμματα δεν είναι οι δημοτικές εκλογές, αλλά οι ευρωεκλογές. Άλλωστε, εκεί θα δείξουν τη πραγματική τους δύναμη.

Όπως γράψαμε ξανά, οι κυριότερες εκκρεμότητες σε ότι αφορά στις δημοτικές εκλογές, παραμένουν στο ΔΗΚΟ με τα συλλογικά όργανα του κόμματος να βρίσκονται "σε διαρκή συνεδρίαση" μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Η μοναδική επαρχία στην οποία έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες, είναι η Λάρνακα.

Στον ΔΗΣΥ, όλα θα κριθούν στην κάλπη που θα στηθεί στις 27 Ιανουαρίου σε δήμους όπου δεν έγιναν συνεργασίες ή υπάρχουν υποψήφιοι περισσότεροι του ενός, για τις θέσεις Δημάρχων, Αντιδημάρχων και Περιφερειαρχών. Οι πληροφορίες δίνουν και παίρνουν για στελέχη που ετοιμάζονται να εξαγγείλουν υποψηφιότητα, άσχετα με τις αποφάσεις του κόμματός τους.

Πάντως, η Αννίτα Δημητρίου έστειλε για μια ακόμη φορά το μήνυμα ότι, "θα ακολουθήσει πειθαρχική διαδικασία για όσα στελέχη δεν ακολουθήσουν τις αποφάσεις. Όταν ανήκουμε σε έναν χώρο, πρέπει να δεχόμαστε και τις διαδικασίες."

Στον Δήμο Λευκωσίας, το αντίπαλο δέος για τον Νίκο Τορναρίτη ακούει στο όνομα Χαράλαμπος Μπρόυτζος. Ο γνωστός δικηγόρος ο οποίος ήταν στο πλευρό του Ανδρέα Μαυρογιάννη στις προεδρικές εκλογές, επέλεξε να εξαγγείλει την υποψηφιότητά του, σε κυριακάτικη εφημερίδα. Εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται η στήριξη του Χαράλαμπου Μπρούντζου από το ΑΚΕΛ. Ο ίδιος πάντως, δηλώνει πως "η υποψηφιότητά μου είναι ανεξάρτητη όπως και η πορεία μου στα κοινά." Σημείωσε πως μίλησε με τον Στέφανο Στεφάνου, αφού ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, όπως μίλησε και με άλλους πολιτικούς χώρους.

Στην ΕΔΕΚ τα πράγματα κυλούν χωρίς ιδιαίτερο άγχος σε ότι αφορά στις δημοτικές εκλογές. Η ΕΔΕΚ είναι το μοναδικό κόμμα, το οποίο έχει συμπληρώσει τα ψηφοδέλτιά του για τους δημοτικούς συμβούλους, τα οποία ανακοινώνει κατά επαρχία. Μιλώντας από την Πάφο, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να υπάρξει συνεργασία και με άλλα κόμματα, για την εκλογή Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Δημάρχων και Αντιδημάρχων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Εκκενώνεται το αεροδρόμιο Πάφου - Ήχησαν ξανά οι σειρήνες στο Ακρωτήρι

LIVE: Εκκενώνεται το αεροδρόμιο Πάφου - Ήχησαν ξανά οι σειρήνες στο Ακρωτήρι

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς μετά τον θάνατο του αλί Χαμενεΐ, Ισραήλ και ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέο κύμα επιθέσεων κατά του Ιράν που απάντησε με μπαράζ αντιποίνων σε αμερικανικούς στόχους της περιοχής Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με μήνυμα ξεκαθάρισε πως «η πατρίδα μας δεν μετέχει με οιονδήποτε τρόπο και ούτε προτίθεται να αποτελέσει μέρος οποιασδήποτε στρατιωτικής επιχείρησης». Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE