Νέα εποχή στη Δανία με τον νέο βασιλιά Φρειδερίκο

Νέα εποχή στη Δανία με τον νέο βασιλιά Φρειδερίκο

Η Δανία γύρισε σελίδα στην ιστορία της καθώς η βασίλισσα Μαργαρίτα παραιτήθηκε από τον θρόνο και ο γιος της, ο Φρειδερίκος Χ, έγινε βασιλιάς, με περισσότερους από 100.000 Δανούς να συμμετάσχουν στο πρωτοφανές γεγονός.

Έπειτα από μια τελευταία πομπή σε μια άμαξα στους δρόμους της Κοπεγχάγης, η εξαιρετικά δημοφιλής 83χρονη βασίλισσα υπέγραψε μια δήλωση παραίτησης στο παλάτι Christiansborg - για πρώτη φορά ύστερα από 900 χρόνια στη Δανία - τερματίζοντας την 52χρονη βασιλεία της που αυτομάτως κάνει τον γιο της μονάρχη.

Στη συνέχεια αποχώρησε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο συμμετείχε επίσης η Κυβέρνηση, ο νέος βασιλιάς, η σύζυγός του και ο 18χρονος μεγαλύτερος γιος τους, ο νέος διάδοχος του θρόνου Κρίστιαν.

Έφυγε από το δωμάτιο με δάκρυα στα μάτια λέγοντας: «Ο Θεός να ευλογεί τον βασιλιά».

Η Πρωθυπουργός Μέτε Φρεντερικσεν θα ανακηρύξει τον 55χρονο Φρειδερίκο νέο βασιλιά στο μπαλκόνι του παλατιού Christiansborg, έδρα του κοινοβουλίου και της Κυβέρνησης, αργότερα σήμερα με τη σύζυγό του Βασίλισσα Μαίρη στο πλευρό του.

Η Αυστραλιανής καταγωγής Μαίρη είναι η πρώτη κοινή θνητή που γίνεται βασίλισσα στη Δανία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Τρεις μήνες απομένουν ουσιαστικά μέχρι την επόμενη πενταμερή διάσκεψη για το κυπριακό, που θα διεξαχθεί στη Γενεύη και τα βήματα τα οποία έχουν γίνει μέχρι τώρα, δεν προσδίδουν καμία νότα αισιοδοξίας, το αντίθετο μάλλον, με τους δύο ηγέτες να συνεχίζουν το πήγαινε-έλα για τα όσα συμφωνήθηκαν στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο, σε ότι αφορά στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

BEST OF TOTHEMAONLINE