Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας: Παράνομες εργοδοτήσεις και επαναπατρισμός Αλλοδαπών

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας: Παράνομες εργοδοτήσεις και επαναπατρισμός Αλλοδαπών

Εικοσιπέντε υποθέσεις παράνομης εργοδότησης υπηκόων τρίτων χωρών, εντόπισε και διερευνά η Αστυνομία, τις πρώτες δώδεκα μέρες, του νέου έτους. Την ίδια περίοδο, επαναπατρίστηκαν πέραν των 270 αλλοδαπών, που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο των υπηρεσιακών τους δραστηριοτήτων, σε όλες τις επαρχίες, μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, από την 1η Ιανουαρίου, μέχρι και τις 12 Ιανουαρίου 2024, εντόπισαν συνολικά 25 υποθέσεις παράνομης εργοδότησης. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν 55 πρόσωπα, εκ των οποίων 25 ως εργοδότες και οι υπόλοιποι 30 ως εργοδοτούμενοι.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι διαδικασίες επαναπατρισμού υπηκόων τρίτων χωρών, που διαμένουν παράνομα στην Κύπρο. Μέσα στις πρώτες δώδεκα μέρες του 2024, συνολικά 277 υπήκοοι τρίτων χωρών, επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των εν λόγω επιχειρήσεων, κατά την περσινή χρονιά, επαναπατρίστηκαν συνολικά 9699 υπήκοοι τρίτων χωρών. Ο αριθμός αυτός, αντιστοιχεί στο 88% του συνολικού αριθμού αφίξεων μεταναστών κατά το 2023.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διπλωματικό τετ-α-τετ στο Παρίσι – Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση Μακρόν–Χριστοδουλίδη

Διπλωματικό τετ-α-τετ στο Παρίσι – Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση Μακρόν–Χριστοδουλίδη

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, θα υποδεχθεί τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Μέγαρο των Ηλυσίων τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η γαλλική προεδρία.