Το Al Jazeera απορρίπτει τους ισχυρισμούς του ισραηλινού στρατού ότι οι δημοσιογράφοι που σκότωσε στη Γάζα ήταν «τρομοκράτες»

Το Al Jazeera απορρίπτει τους ισχυρισμούς του ισραηλινού στρατού ότι οι δημοσιογράφοι που σκότωσε στη Γάζα ήταν «τρομοκράτες»

Το δίκτυο Al Jazeera απέρριψε σήμερα τους ισχυρισμούς των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) ότι οι δύο δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού δικτύου του Κατάρ οι οποίοι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας ήταν «τρομοκράτες».

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, το Al Jazeera «καταδικάζει σθεναρά και απορρίπτει κατηγορηματικά – εκφράζοντας παράλληλα τη μεγάλη έκπληξή του για – τις ψευδείς και παραπλανητικές προσπάθειες του ισραηλινού στρατού να δικαιολογήσει τη δολοφονία του συναδέλφου μας Χάμζα Ουαέλ αλ Νταχντού και άλλων δημοσιογράφων».

«Σκοτώθηκε επειδή απλώς έκανε τη δουλειά του, επειδή έριξε φως σε γεγονότα που ο ισραηλινός στρατός θα προτιμούσε να μείνουν στο σκοτάδι» και να μη διερευνηθούν, συμπληρώνει.

«Το Al Jazeera απορρίπτει όλες τις κατηγορίες σε βάρος συναδέλφων μας και καλεί τη διεθνή κοινότητα να διασφαλίσει ότι ο ισραηλινός στρατός θα λογοδοτήσει για τα εγκλήματά του», υπογραμμίζεται.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν στο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης - «Μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης» - Δείτε φωτογραφίες

Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν στο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης - «Μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης» - Δείτε φωτογραφίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 19:00 το 6ο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης στην Πύλα, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν. Η κοινή τους παρουσία στο φεστιβάλ είχε συμφωνηθεί κατά την τελευταία συνάντησή τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE