Αρχιεπίσκοπος Αθηνών για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: «Είμαστε όλοι μπερδεμένοι» - Ανοιχτό το ενδεχόμενο συζήτησης με τον Πρωθυπουργό - Βίντεο
09.01.2024 - 16:27
«Ακούμε τόσα πολλά που είμαστε όλοι μπερδεμένοι», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σχετικά με τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.
Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο αρχιεπίσκοπος μέσω δηλώσεων αναφέρθηκε στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών καθώς και στην τεκνοθεσία. «Ακούμε τόσα πολλά που είμαστε όλοι μπερδεμένοι. Κάποιος θα μιλήσει από την Πολιτεία, να δούμε ποια είναι η γραμμή που θα ακολουθηθεί και θα πάρουμε και εμείς μετά θέση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μιλώντας στο Open.
Αμέσως μετά, ερωτηθείς αν θα μιλήσει με τον πρωθυπουργό για το συγκεκριμένο θέμα, ο αρχιεπίσκοπος απάντησε πως «όλα είναι ανοιχτά».
Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να τοποθετηθεί για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, αύριο σε συνέντευξη που θα παραχωρήσει στην ΕΡΤ.
Αυτά που καταγράφηκαν στην άτυπη διευρυμένη διάσκεψη στη Νέα Υόρκη είναι οι τρεις ελάχιστες εξελίξεις που θέσαμε ως στόχο, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κρατώντας ως πιο σημαντική εξέλιξη τον καθορισμό των επόμενων συναντήσεων.