Παναγιώτης Παλατές: «Προτεραιότητα η συμμετοχικότητα των πολιτών»

Παναγιώτης Παλατές: «Προτεραιότητα η συμμετοχικότητα των πολιτών»

Η συμμετοχικότητα των πολιτών και ο συντονισμός των μη κυβερνητικών οργανώσεων είναι στις προτεραιότητές του δήλωσε τη Δευτέρα στο ΚΥΠΕ ο νεοδιορισθείς Επίτροπος του Πολίτη, Παναγιώτης Παλατές.

«Πρωτίστως θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει με τον διορισμό μου ως Επίτροπο του Πολίτη», είπε ο κ. Παλατές.

Πρόσθεσε ότι στις προτεραιότητες του είναι η συμμετοχικότητα και το πλάνο δράσης το οποίο είχε εξαγγείλει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης.

Σημείωσε ότι ήδη έχουν τροχιοδρομηθεί ορισμένες δράσεις κυρίως σε διαδικτυακό επίπεδο τις οποίες ο ίδιος, ως νέος Επίτροπος του Πολίτη, μαζί με την ομάδα του θα κληθούν να υλοποιήσουν.

Ανέφερε ότι ο δεύτερος πυλώνας δράσης αφορά στον συντονισμό και την δράση των μη κυβερνητικών οργανώσεων σε πολλά επίπεδα.

«Η πρώτη μου σκέψη είναι η ενεργοποίηση του παλιού προγράμματος που αφορά τους εθελοντές πυροσβέστες, κυρίως σε περιόδους αιχμής, στο ίδιο μοντέλο της Ελλάδας», είπε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι ανάμεσα στις προτεραιότητες είναι και δράσεις για τα ζώα, σημειώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνουν περαιτέρω ανακοινώσεις που αφορούν το χαρτοφυλάκιο του Επιτρόπου του Πολίτη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Με «χαμηλό βαρομετρικό» ξεκινά τις χωριστές συναντήσεις η Ολγκιν - Πυροδοτεί το κλίμα ο Ερχιουρμάν

Με «χαμηλό βαρομετρικό» ξεκινά τις χωριστές συναντήσεις η Ολγκιν - Πυροδοτεί το κλίμα ο Ερχιουρμάν

Παρά τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα για επανεκκίνηση της διαδικασίας στο Κυπριακό, οι επαφές της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, ξεκινούν σε κλίμα εμφανώς βαρύ και με «χαμηλό βαρομετρικό». Οι δημόσιες τοποθετήσεις της τουρκοκυπριακής ηγεσίας, δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας ενόψει της τριμερούς συνάντησης που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE