Τατάρ για απεσταλμένη: Δεν θα υπερβαίνει την περίοδο των έξι μηνών – Νέα διαδικασία διαπραγμάτευσης μόνο με αναγνώριση των Τ/κ

Τατάρ για απεσταλμένη: Δεν θα υπερβαίνει την περίοδο των έξι μηνών – Νέα διαδικασία διαπραγμάτευσης μόνο με αναγνώριση των Τ/κ

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ θα δεχτεί την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο στο πλαίσιο των προϋποθέσεων που είχαν συμφωνηθεί προηγουμένως και θα πραγματοποιήσει τις διαβουλεύσεις του με αυτή την κατανόηση, αναφέρεται σε ανακοίνωση της «προεδρίας» του ψευδοκράτους, με αφορμή την ανακοίνωση του διορισμού της Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Όπως αναφέρεται, ο Ερσίν Τατάρ είχε αποδεχθεί την πρόταση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για Προσωπικό Απεσταλμένο στις 10 Δεκεμβρίου, υπό τον όρο ότι θα διοριζόταν για περίοδο που δεν θα υπερβαίνει τους 6 μήνες και ότι το μοναδικό καθήκον της θα ήταν να διερευνήσει εάν υπάρχει κοινό έδαφος μεταξύ των δύο μερών προκειμένου να ξεκινήσει μια νέα και επίσημη διαδικασία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η νέα και επίσημη διαδικασία διαπραγμάτευσης μπορεί να ξεκινήσει μόνο «με την επιβεβαίωση των εγγενών δικαιωμάτων του τουρκοκυπριακού λαού για κυριαρχική ισότητα και ισότιμο διεθνές καθεστώς».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Απέχουν από τον χειρισμό του πορίσματος Σαββίδης και Αγγελίδης – Συγκλήθηκε εκτάκτως το Εισαγγελικό Συμβούλιο

«Κράτος Μαφία»: Απέχουν από τον χειρισμό του πορίσματος Σαββίδης και Αγγελίδης – Συγκλήθηκε εκτάκτως το Εισαγγελικό Συμβούλιο

Η ηγεσία της Νομικής Υπηρεσίας επέλεξε να ανοίξει τα χαρτιά της, εν μέσω του έντονου δημόσιου διαλόγου και του μεγάλου ενδιαφέροντος που περιβάλλει το υπό εξέλιξη πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς.

BEST OF TOTHEMAONLINE