Αναφορές Τατάρ στην Άγκυρα σε Κυπριακό - «Αδικία όσον αφορά την πολιτιστική κληρονομιά στο νότο»

Αναφορές Τατάρ στην Άγκυρα σε Κυπριακό - «Αδικία όσον αφορά την πολιτιστική κληρονομιά στο νότο»

Επιθυμεί μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση στην Κύπρο κι αυτό είναι δυνατό μόνο με μια πολιτική λύσης δύο κρατών, ισχυρίστηκε ο Ερσίν Τατάρ. «Η νέα πολιτική είναι γεμάτη χρυσό. Υπάρχει ο αγώνας μας, οι μάρτυρες μας και ο τουρκοκυπριακός λαός κάτω από αυτόν» ανέφερε. Ευχαρίστησε δε τον Τούρκο Πρόεδρο για την προώθηση της νέας πολιτικής στην Κύπρο σε κάθε πλατφόρμα και την δυναμική που έχει προσδώσει στο σκοπό αυτό.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης μιλούσε σε τελετή εγκαινίων της έκθεσης φωτογραφίας «Πριν σβηστούν τα ίχνη», η οποία οργανώθηκε από την τουρκική και την «τ/κ ένωση δήμων» στην Άγκυρα, στην παρουσία και του Τούρκου Αντιπροέδρου, Τζεβντέτ Γιλμάζ, με σκοπό «να τεκμηριώσει τα ίχνη των οθωμανοτουρκικών έργων στη νότια Κύπρο πριν εξαφανιστούν».

Ο κ. Τατάρ κατηγόρησε την ε/κ πλευρά για «αδικία όσον αφορά την πολιτιστική κληρονομιά στο νότο» - όπως αναφέρθηκε στις ελεύθερες περιοχές - και είπε ότι προσδοκία του είναι όπως η ε/κ πλευρά «διατηρήσει την 400 χρόνων κληρονομιά μας στο νότο και να τη φέρουμε στο μέλλον».

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος αναφέρθηκε στον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο της Κύπρου, ευχαρίστησε τις δημοτικές ενώσεις γι’ αυτή την έκθεση και εξέφρασε την ελπίδα ότι η συνεργασία μεταξύ τους θα αυξηθεί.

Τονίζοντας ότι τα τουρκο-ισλαμικά έργα «στη νότια Κύπρο» δεν έχουν την αξία που θα έπρεπε, ο κ. Γιλμάζ κάλεσε τους διεθνείς οργανισμούς, ιδιαίτερα την UNESCO, να προστατεύσουν την πολιτιστική κληρονομιά σε ολόκληρη την Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Πρεμιέρα στη νέα Βουλή με «ντέρμπι» για τον νέο Πρόεδρο – Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις

LIVE: Πρεμιέρα στη νέα Βουλή με «ντέρμπι» για τον νέο Πρόεδρο – Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις

​Η νέα Βουλή κάνει πρεμιέρα και η μάχη για το δεύτερο ανώτατο αξίωμα της Δημοκρατίας κορυφώνεται. Μετά την κάλπη της 24ης Μαΐου, οι 56 εκλεγμένοι βουλευτές παίρνουν τις θέσεις τους στα έδρανα για την πρώτη επίσημη Ολομέλεια, με μοναδικό αλλά κρίσιμο σκοπό την ανάδειξη του νέου Προέδρου του Σώματος. Οι διεργασίες στο παρασκήνιο πήραν φωτιά τα τελευταία εικοσιτετράωρα, οι συμμαχίες κλειδώνουν την τελευταία στιγμή και οι ισορροπίες κρέμονται από μια κλωστή. Το ThemaOnline βρίσκεται στον χώρο της Ολομέλειας, με τους δημοσιογράφους Γιώργο Μούσα και Χριστιάνα Παφίτη να σας μεταφέρουν λεπτό προς λεπτό όλο το παρασκήνιο, τις ψηφοφορίες, τις δηλώσεις και τις ανατροπές της μεγάλης πολιτικής αναμέτρησης:

BEST OF TOTHEMAONLINE