Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: «Ο ανθρωπιστικός διάδρομος είναι μονής κατεύθυνσης»

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: «Ο ανθρωπιστικός διάδρομος είναι μονής κατεύθυνσης»

Ο σχεδιασμός του ανθρωπιστικού διαδρόμου από την αρχή προνοούσε και προνοεί ένα θαλάσσιο διάδρομο μονής κατεύθυνσης για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, με τελικό προορισμό τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας, ανέφερε την Παρασκευή στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. Επίκειται επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής στην Κύπρο, πρόσθεσε.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει δημοσιεύματα για ανησυχία από μέρους Παλαιστινίων αξιωματούχων για μεταφορά κατοίκων από τη Λωρίδα της Γάζας μέσω των πλοίων, που θα μεταφέρουν την ανθρωπιστική βοήθεια, ο κ. Λετυμπιώτης σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή ανάπτυξης του σχεδιασμού τόσο ο Προέδρος της Δημοκρατίας όσο και ο Υπουργός Εξωτερικών, πραγματοποίησαν συναντήσεις με μέλη της ηγεσίας της Παλαιστινιακής Αρχής όπου παρουσίασαν την πρωτοβουλία. Υπενθύμισε ακόμη την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, τον περασμένο Οκτώβριο στη Ραμάλα, «ακριβώς για να συζητηθεί και η κατάσταση στην περιοχή, αλλά και η πρωτοβουλία, η οποία λαμβάνει υπόψη και τις ανησυχίες της Παλαιστινιακής Αρχής».

Ο σχεδιασμός του ανθρωπιστικού διαδρόμου, σημείωσε, από την αρχή προνοούσε και προνοεί ένα θαλάσσιο διάδρομο μονής κατεύθυνσης για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, με τελικό προορισμό τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας.

Εξάλλου, όπως ανέφερε ο κ. Λετυμπιώτης, επίκειται και επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι δεν ορίστηκε ακόμη ημερομηνία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE