Στην έκτακτη σύνοδο στις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό ο Χάσικος

Στην έκτακτη σύνοδο στις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό ο Χάσικος

Στην Έκτακτη Σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου 2015, θα συμμετάσχει ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Ο κ. Χάσικος αναχωρεί την Κυριακή για Βρυξέλλες.

Η Ημερήσια Διάταξη του Συμβουλίου περιλαμβάνει, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, τη δράση της ΕΕ ως προς τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης.

Οι αρμόδιοι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις επί των προτάσεων που κατατέθηκαν από την Επιτροπή για το Σχέδιο Δράσης της ΕΕ για τις Επιστροφές, για τον καταρτισμό κοινής λίστας ασφαλών χωρών προέλευσης αιτούντων άσυλο, για εφαρμογή υποχρεωτικού μηχανισμού ανακατανομής προσφύγων μεταξύ των κρατών της ΕΕ και για έκτακτα μέτρα στήριξης Ελλάδας, Ιταλίας, Ουγγαρίας στον τομέα της παροχής διεθνούς προστασίας.

Ο Υπουργός θα επιστρέψει στην Κύπρο την Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Ενδεχομένως νέο Εθνικό Συμβούλιο στις αρχές Ιουλίου - Δεν επηρεάζει τις προσπάθειες στο Κυπριακό η παραίτηση Στάρμερ»

ΠτΔ: «Ενδεχομένως νέο Εθνικό Συμβούλιο στις αρχές Ιουλίου - Δεν επηρεάζει τις προσπάθειες στο Κυπριακό η παραίτηση Στάρμερ»

Εποικοδομητική χαρακτήρισε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, τη σημερινή, πρώτη υπό τη νέα σύνθεση του, σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE