Σε τροχοκάθισμα με φριχτούς πόνους ο Ζαβράντωνας στις Κεντρικές Φυλακές

Σε τροχοκάθισμα με φριχτούς πόνους ο Ζαβράντωνας στις Κεντρικές Φυλακές

Ιδιαίτερα δυσχερείς είναι οι συνθήκες κράτησης του Γιώργου Χριστοδούλου Ζαβράντωνα στις Κεντρικές Φυλακές.

 Ο 37χρονος τραυματίστηκε σοβαρά μετά το επεισόδιο πυροβολισμών που είχε με τον Κυριάκο Παναγή Κοσιάρη στις 28 Φεβρουαρίου του 2014 κι έκτοτε είναι καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα.

Οι πόνοι που νοιώθει είναι ισχυροί, αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζονται οι φυλακισμένοι, ενώ μέχρι στιγμής τα αιτήματα που έχουν γίνει μέχρι στιγμής και βασίζονται σε αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν έχουν εισακουστεί.

Συγκεκριμένα, έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να γίνουν διευκολύνσεις που θα του επιτρέψουν να αντιμετωπίσει τους φρικτούς πόνους, αλλά και να αποκατασταθεί σε έναν βαθμό ο τραυματισμός που έχει υποστεί, όμως, οι Αρχές τα έχουν απορρίψει.

Το βάρος πλέον πέφτει στην Άννα Αριστοτέλους. Η αναπληρώτρια διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, είναι η μοναδική με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα που μπορεί τουλάχιστον να προσφέρει διευκολύνσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: Ξεκινά η προετοιμασία για την πενταμερή - Τη Δευτέρα στην Κύπρο η Ντι Κάρλο - Σκάλωσε το θέμα των οδοφραγμάτων

Κυπριακό: Ξεκινά η προετοιμασία για την πενταμερή - Τη Δευτέρα στην Κύπρο η Ντι Κάρλο - Σκάλωσε το θέμα των οδοφραγμάτων

Έτοιμη για μια ουσιαστική προεργασία πριν από την άτυπη πενταμερή η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο βρίσκεται η Λευκωσία, η οποία αναμένει στην Κύπρο την άφιξη της Βοηθού ΓΓ του ΟΗΕ, Ρόζμαρι Ντι Κάρλο, τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου. Η κα Ντι Κάρλο θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες και θα αναχωρήσει από το νησί, την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια, αναμένεται να πραγματοποιήσει επισκέψεις σε Αθήνα και Άγκυρα ενώ δεν αποκλείεται να επισκεφθεί και το Λονδίνο.