ΠτΔ για Σχέδιο Αμάλθεια: «Η διεθνής κοινότητα έχει πλέον μια εφαρμόσιμη επιλογή στη διάθεσή της»

ΠτΔ για Σχέδιο Αμάλθεια: «Η διεθνής κοινότητα έχει πλέον μια εφαρμόσιμη επιλογή στη διάθεσή της»

Μπήκε σήμερα (2/1) σε εφαρμογή η πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον πληθυσμό της Γάζας μέσω του σχεδίου «Αμάλθεια».

Σε γραπτή δήλωσή του ο ΠτΔ αναφέρει ότι «σήμερα μπήκε σε εφαρμογή η πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον πληθυσμό στη Γάζα μέσω του σχεδίου Αμάλθεια.

Η Κυπριακή Δημοκρατία από τη πρώτη στιγμή ξεκίνησε μια προσπάθεια για δημιουργία ενός αξιόπιστου μηχανισμού για συγκέντρωση, αποθήκευση και ασφαλή θαλάσσια αποστολή  φορτίων ανθρωπιστικής βοήθειας, στηριζόμενη στις διαθέσιμες υποδομές και στις στρατηγικές πολιτικές σχέσεις με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Η διεθνής κοινότητα έχει πλέον μια εφαρμόσιμη επιλογή στη διάθεση της για αποστολή περαιτέρω ανθρωπιστικής βοήθειας στον πληθυσμό της Γάζας. Η συνεργασία με το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλους εταίρους υπήρξε εξαιρετική. Έχουμε πλάνο και συγκεκριμένο σχεδιασμό, για αποστολή περαιτέρω ανθρωπιστικής βοήθειας λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις συνθήκες επί του εδάφους και με αριθμό επιλογών σε σχέση με τον προορισμό».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Τρεις μήνες απομένουν ουσιαστικά μέχρι την επόμενη πενταμερή διάσκεψη για το κυπριακό, που θα διεξαχθεί στη Γενεύη και τα βήματα τα οποία έχουν γίνει μέχρι τώρα, δεν προσδίδουν καμία νότα αισιοδοξίας, το αντίθετο μάλλον, με τους δύο ηγέτες να συνεχίζουν το πήγαινε-έλα για τα όσα συμφωνήθηκαν στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο, σε ότι αφορά στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.