Αφίχθηκαν 136 μετανάστες ανήμερα της Πρωτοχρονιάς - Χειροπέδες στον 25χρονο πλοηγό της βάρκας

Αφίχθηκαν 136 μετανάστες ανήμερα της Πρωτοχρονιάς - Χειροπέδες στον 25χρονο πλοηγό της βάρκας

Συνολικά 136 παράτυποι μετανάστες έφτασαν ανήμερα την Πρωτοχρονιά με σκάφος στην Κύπρο, ενώ συνελήφθη νεαρός που φέρεται να ήταν ο πλοηγός του.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας εντόπισαν γύρω στις 2.00 το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς ένα σκάφος με παράτυπους μετανάστες στην θαλάσσια περιοχή του Κάβο Γκρέκο.

Στο σημείο έσπευσαν σκάφη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας και οδήγησαν το πλεούμενο, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 136 παράτυποι μετανάστες, που φαίνεται να ξεκίνησαν από το Λίβανο, στο αλιευτικό καταφύγιο Golden Coast στο Παραλίμνι όπου έγινε η καταγραφή των στοιχείων τους.

Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι στο σκάφος επέβαιναν 79 άνδρες, 10 γυναίκες, 26 παιδιά και 21 ασυνόδευτοι ανήλικοι οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Μεταναστών Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη νεαρού ηλικίας 25 ετών, που φέρεται να ήταν ο πλοηγός της βάρκας, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του.  

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Έντονη αντίδραση στην ηγεσία Σοφίας Μακρή -Επιστολή από την πλειοψηφία του Πολιτικού Γραφείου για περιφρόνηση των θεσμών- Στο επίκεντρο απολύσεις προσωπικού

ΕΔΕΚ: Έντονη αντίδραση στην ηγεσία Σοφίας Μακρή -Επιστολή από την πλειοψηφία του Πολιτικού Γραφείου για περιφρόνηση των θεσμών- Στο επίκεντρο απολύσεις προσωπικού

Σοβαρές διαστάσεις προσλαμβάνει η εσωκομματική κρίση στην ΕΔΕΚ, με την έντονη αντίδραση στελεχών του κόμματος, απέναντι στους χειρισμούς της Προέδρου, Σοφίας Χριστοδούλου Μακρή, να αποτυπώνεται πλέον και σε γραπτή παρέμβαση προς την ίδια.

BEST OF TOTHEMAONLINE