Γεμάτα με ασθενείς Covid τα νοσηλευτήρια: «Είναι αυξημένος ο αριθμός σε σχέση με άλλες εβδομάδες»

Γεμάτα με ασθενείς Covid τα νοσηλευτήρια: «Είναι αυξημένος ο αριθμός σε σχέση με άλλες εβδομάδες»

Εξήντα άτομα, κυρίως ηλικιωμένοι, νοσηλεύονται στα δημόσια νοσηλευτήρια με COVID19 αυτή την στιγμή ενώ υπάρχει συνεχής ροή ασθενών με λοιμώξεις, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπος Χαριλάου.

Όσον αφορά την COVID 19, είπε ο κ. Χαριλάου, υπάρχει ένας σταθερός αριθμός που νοσηλεύεται αυτή την στιγμή, είμαστε γύρω στους 60. «Είναι αυξημένος ο αριθμός σε σχέση με άλλες εβδομάδες, φαίνεται ότι υπάρχει μια μετάδοση στην κοινότητα όπου στο τέλος της ημέρας υπάρχει και αντανάκλαση όσον αφορά τις νοσηλείες», πρόσθεσε.

Διευκρίνισε ότι τα άτομα που νοσηλεύονται είναι κυρίως ηλικιωμένα, άνω των 75 ετών «με αρκετά περιστατικά να προέρχονται από οίκους ευγηρίας».

Σε σχέση με άλλες λοιμώξεις, ανέφερε ότι είναι μέσα στα αναμενόμενα πλαίσια. «Είμαστε σε χειμερινή περίοδο, ο κόσμος συνωστίζεται σε κλειστούς χώρους, πιθανόν χωρίς να υπάρχει ο κατάλληλος εξαερισμός γι αυτό έχουμε αυτή την μετάδοση. Υπάρχει ναι μεν αυξημένη ροή ασθενών με ιογενείς και βακτηριακές λοιμώξεις αλλά είναι μέσα στα αναμενόμενα πλαίσια», πρόσθεσε.

Επεσήμανε ότι «υπάρχει μια αύξηση του RSV, όπως ήταν αναμενόμενο και συμβαίνει κάθε χρόνο. Είδαμε κάποια περιστατικά γρίπης αλλά ήπιας μορφής. Αναμένεται η γρίπη να εμφανιστεί κατά τα μέσα Ιανουαρίου μέχρι τέλος Φεβρουαρίου», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Κυπριακό: «Παράθυρο ευκαιρίας μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ»

ΠτΔ για Κυπριακό: «Παράθυρο ευκαιρίας μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ»

Υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας για το Κυπριακό μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ, είπε σήμερα ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι γίνεται μια προσπάθεια ως πρώτο βήμα για επανέναρξη των συνομιλιών που θα οδηγήσουν σε ένα τελικό αποτέλεσμα και επισημαίνοντας πως δεν μπορούμε να συζητούμε επ’ άπειρον.

BEST OF TOTHEMAONLINE