«Πράσινο φως» από την επιτροπή εξωτερικών της τουρκικής εθνοσυνέλευσης για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

«Πράσινο φως» από την επιτροπή εξωτερικών της τουρκικής εθνοσυνέλευσης για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ψηφίστηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης έδωσε την Τρίτη (26/12) το πράσινο φως για την έγκριση του πρωτοκόλλου ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Κατά τη συνεδρίαση υπό την προεδρία του βουλευτή του κυβερνώντος Φουάτ Οκτάι, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μπουράκ Ακτσαπάρ ενημέρωσε την Επιτροπή σχετικά με τη διαδικασία ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και οι βουλευτές εξέφρασαν τις απόψεις τους σχετικά με το νομοσχέδιο.

Το σχετικό νομοσχέδιο έγινε δεκτό στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, αναφέρει το Anadolu.

Για την ώρα δεν είναι γνωστό πότε θα έλθει το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια, στην οποία η κυβερνητική παράταξη έχει την πλειοψηφία, οπότε η πιθανότητα έγκρισης είναι σχεδόν απόλυτη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σύσκεψη αρχηγών πριν από την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Σύσκεψη αρχηγών πριν από την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Με στόχο τον καλύτερο συντονισμό ενόψει της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Πρόεδρος θα ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες.