Βέλγιο: Συναγερμός για αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά σε πλοίο που απέπλευσε από την Τουρκία

Βέλγιο: Συναγερμός για αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά σε πλοίο που απέπλευσε από την Τουρκία

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι βελγικές αρχές έπειτα από προειδοποίηση που έλαβαν χθες Δευτέρα το βράδυ για αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά πάνω σε πλοίο με προορισμό το λιμάνι της Αμβέρσας.

Το όχημα επρόκειτο να εκραγεί με την άφιξή του, κατά την προειδοποίηση.

Σύμφωνα με βελγικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για το πλοίο MSC Bha-vya V, με σημαία Λιβερίας. Έχει αγκυροβολήσει στη Βόρεια Θάλασσα, κοντά στο Άλκμααρ (Ολλανδία). Δεν έχει προς το παρόν λάβει άδεια να συνεχίσει προς Αμβέρσα.

Δεν αποκλείεται σύνδεση με υπόθεση ναρκωτικών.

Το πλοίο αναχώρησε από την Τουρκία την 9η Δεκεμβρίου, με προορισμό το λιμάνι της Αμβέρσας, όπου επρόκειτο να φτάσει το απόγευμα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Het Nieuwsblad κατά σειρά ελλιμενίστηκε στο Αμβούργο (Γερμανία), στη Χάβρη (Γαλλία) και στο Σίνες (Πορτογαλία).

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, παρόμοιο περιστατικό συνέβη πέρυσι, με προειδοποίηση για βόμβα σε πλοίο υπό σημαία Σενεγάλης, στο οποίο εν συνεχεία βρέθηκε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης. Η απειλή αποδείχθηκε μέρος διένεξης μεταξύ αντίπαλων συμμοριών ναρκωτικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Με το βλέμμα στην Ολγκίν μετά το Εθνικό: «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Με το βλέμμα στην Ολγκίν μετά το Εθνικό: «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Σε μια περίοδο κατά την οποία η προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών παραμένει ανοιχτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη, με το ενδιαφέρον να στρέφεται πλέον στην κάθοδο της Μαρία Άνχελα Ολγκίν τον Οκτώβριο και στην προετοιμασία της επόμενης άτυπης διευρυμένης διάσκεψης.

BEST OF TOTHEMAONLINE