Ελλάδα: Αντιμετωπίστηκε η εγκεφαλική αιμορραγία του 14χρονου που κατέρρευσε ενώ έλεγε τα κάλαντα - Παραμένει διασωληνωμένος

Ελλάδα: Αντιμετωπίστηκε η εγκεφαλική αιμορραγία του 14χρονου που κατέρρευσε ενώ έλεγε τα κάλαντα - Παραμένει διασωληνωμένος

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» νοσηλεύεται από τις πρώτες πρωινές ώρες, μετά την πολύωρη νευροχειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ο 14χρονος από την Άρτα, που κατέρρευσε το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων ενώ έλεγε τα κάλαντα.

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, η επέμβαση για την αντιμετώπιση της εγκεφαλικής αιμορραγίας κρίνεται επιτυχής, με τους γιατρούς να εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την ολοκλήρωση της δύσκολης επέμβασης.

Ο 14χρονος θα παραμείνει στη ΜΕΘ τουλαχιστον για το επόμενο 24ωρο, διασωληνωμένος. Το απόγευμα οι γιατροί θα τον υποβάλλουν σε απεικονιστικές εξετάσεις προκειμένου να έχουν την μετεγχειρητική εικόνα, ελπίζοντας αυτή να συνεχίσει να είναι καλή.

Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας με «αερογέφυρα»

Υπενθυμίζεται ότι χθες το μεσημέρι (24/12) απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων το αεροσκάφος του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε στην Αθήνα το 14χρονο παιδί από την Άρτα.

Νωρίτερα, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε το παιδί από το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων ώστε να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χατζηκώστα όπου διασωληνώθηκε και στη συνέχεια υπεβλήθη σε επέμβαση στη Νευροχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης και των περαιτέρω εξειδικευμένων εξετάσεων κρίθηκε επιβεβλημένη η διακομιδή του στην Αθήνα.

Λίγο μετά τις 17.00 ο ανήλικος έφτασε στο Παίδων «Αγία Σοφία» όπου εισήχθη σε ΜΕΘ και θα ακολουθήσει κύκλος εξετάσεων.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διπλωματικό θρίλερ στο Πακιστάν: Αβέβαιες συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν εν μέσω πολέμου και εύθραυστης εκεχειρίας

Διπλωματικό θρίλερ στο Πακιστάν: Αβέβαιες συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν εν μέσω πολέμου και εύθραυστης εκεχειρίας

Η πιθανότητα να ξαναρχίσουν σήμερα συνομιλίες ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν για να τερματιστεί ο πόλεμος έμοιαζε να παίρνει μορφή χθες Παρασκευή, καθώς αντιπρόσωποι των δυο χωρών, ορκισμένων εχθρών, στάλθηκαν στην πακιστανική πρωτεύουσα, το Ισλαμαμπάντ, αλλά χωρίς καμιά εγγύηση ότι θα διεξαχθούν απευθείας διαπραγματεύσεις, δυο εβδομάδες μετά την αποτυχία του πρώτου εγχειρήματος.

BEST OF TOTHEMAONLINE