Δρακόντεια μέτρα στην Ευρώπη υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων ενόψει εορτών

Δρακόντεια μέτρα στην Ευρώπη υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων ενόψει εορτών

Συναγερμός έχει σημάνει στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες στη «σκιά» του μακελειού στην Πράγα και υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων ενόψει εορτών.

Ειδικότερα, στη Γερμανία οι Αρχές «σκανάρουν» τόσο τις χριστουγεννιάτικες αγορές που συγκεντρώνουν χιλιάδες κόσμου, όσο και σε καθεδρικούς ναούς. Αυξημένοι είναι οι έλεγχοι και στον καθεδρικό της Κολωνίας, μετά την σύλληψη ενός ατόμου.

«Μολονότι η πληροφορία αφορά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα φροντίσουμε από απόψε για την ασφάλεια των επισκεπτών του καθεδρικού ναού, ενόψει των Χριστουγέννων» δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Κολωνίας, Μίχαελ Έσερ.

Φόβους για τρομοκρατική επίθεση έχουν εκφράσει παράλληλα οι υπηρεσίες ασφαλείας της Αυστρίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας, με αυξημένη την επικινδυνότητα το βράδυ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας, οι στόχοι ενδέχεται να είναι ναοί στην Κολωνία, τη Βιέννη και τη Μαδρίτη.

Στη Βιέννη οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας προχώρησαν σε κάποιες συλλήψεις. Μία σύλληψη έχει γίνει και στη Γερμανία.

Στην ανατολική Γαλλία, αντίστοιχα, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία προχώρησε σε πέντε συλλήψεις για απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης. Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε σύσταση στις αστυνομικές αρχές να παρακολουθούν ιδιαίτερα τις διαδηλώσεις και κτήρια θρησκευτικού χαρακτήρα κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Μάλιστα, οι γαλλικές Αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις επιβατών αεροπλάνου με 303 Ινδούς μετά από ανώνυμη καταγγελία για παράνομη διακίνηση ατόμων. Το ρουμανικό αεροπλάνο πραγματοποιούσε τη πτήση Ντουμπάι-Νικαράγουα, σταμάτησε για ανεφοδιασμό στο αεροδρόμιο του Βατρί στην ανατολική Γαλλία.

Το επίπεδο επικινδυνότητας έχει ανέβει, στο μεταξύ και στη Δανία, αλλά και στην Ολλανδία.

ΠΗΓΗ: CNN.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δήλωσε την Τετάρτη μετά από συνάντησή της με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, ότι συνάντησε τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα για να λάβει μήνυμα που της απεστάληκε από την Αγκυρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE