ΚΕ: «Δεν έχουν έδαφος οι τουρκικές αντιδράσεις για το Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχέδιο»

ΚΕ: «Δεν έχουν έδαφος οι τουρκικές αντιδράσεις για το Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχέδιο»

Όλες οι αποφάσεις και οι σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας λαμβάνουν υπόψη τα κυριαρχικά της δικαιώματα και είναι πλήρως εναρμονισμένοι με το διεθνές δίκαιο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σε σχέση με το Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχέδιο.

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις της Τουρκίας και της τ/κ πλευράς, ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης είπε ότι καταγράφουν τις όποιες αντιδράσεις, αλλά δεν τις εστερνίζονται και «ούτε έχουν έδαφος για την Κυπριακή Δημοκρατία».

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την περασμένη Τετάρτη το «Εθνικό Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχέδιο» που προσδιορίζει τη χωροχρονική κατανομή σχετικών τρεχουσών και μελλοντικών δραστηριοτήτων και χρήσεων στα θαλάσσια ύδατα της Δημοκρατίας.

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη είχε αναφέρει ότι στόχος του σχεδίου είναι η συμβολή στη στήριξη και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στη θάλασσα, εφαρμόζοντας μια οικοσυστημική προσέγγιση, λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικές, οικονομικές, περιβαλλοντικές και πολιτισμικές πτυχές, καθώς και την προώθηση της συνύπαρξης σχετικών δραστηριοτήτων και χρήσεων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Ολοκληρώθηκε η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Βουλευτικές του 2026

LIVE: Ολοκληρώθηκε η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Βουλευτικές του 2026

Το πολιτικό θερμόμετρο ενόψει της 24ης Μαΐου χτυπά «κόκκινο», καθώς σήμερα οριστικοποιήθηκε το κάδρο της μεγάλης εκλογικής μάχης για την ανάδειξη της νέας Βουλής. Από τις 9:00 το πρωί, τα βλέμματα στράφηκαν στα κέντρα υποβολής υποψηφιοτήτων σε όλη την ελεύθερη Κύπρο, με τους εκπροσώπους των κομμάτων και τους ανεξάρτητους υποψηφίους να έχουν περάσει το κατώφλι των Εφόρων Εκλογής βάσει αυστηρού χρονοδιαγράμματος. Όλες οι εξελίξεις: