Λευκός Οίκος: Το Ιράν εμπλέκεται στον σχεδιασμό των επιθέσεων που εξαπολύουν οι Χούθι

Λευκός Οίκος: Το Ιράν εμπλέκεται στον σχεδιασμό των επιθέσεων που εξαπολύουν οι Χούθι

Το Ιράν «ενεπλάκη βαθιά» στον σχεδιασμό των πρόσφατων επιθέσεων που εξαπέλυσαν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, υποστήριξε την Παρασκευή 22/12 η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Οι πληροφορίες που παρείχε η Τεχεράνη ήταν κρίσιμης σημασίας ώστε οι Χούθι να βάλουν στο στόχαστρο τα πλοία, υποστήριξε η Άντριεν Γουάτσον σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Δεν έχουμε κανέναν λόγο να πιστεύουμε ότι το Ιράν προσπαθεί να αποτρέψει αυτήν την επικίνδυνη συμπεριφορά των Χούθι» πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ, που έχουν συγκροτήσει έναν διεθνή συνασπισμό για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην περιοχή, διεξάγουν «εντατικές διαβουλεύσεις με τους συμμάχους και τους εταίρους τους» όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να απαντήσουν σε αυτές τις επιθέσεις, ανέφερε εξάλλου η εκπρόσωπος.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE