Λευκός Οίκος: Το Ιράν εμπλέκεται στον σχεδιασμό των επιθέσεων που εξαπολύουν οι Χούθι

Λευκός Οίκος: Το Ιράν εμπλέκεται στον σχεδιασμό των επιθέσεων που εξαπολύουν οι Χούθι

Το Ιράν «ενεπλάκη βαθιά» στον σχεδιασμό των πρόσφατων επιθέσεων που εξαπέλυσαν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, υποστήριξε την Παρασκευή 22/12 η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Οι πληροφορίες που παρείχε η Τεχεράνη ήταν κρίσιμης σημασίας ώστε οι Χούθι να βάλουν στο στόχαστρο τα πλοία, υποστήριξε η Άντριεν Γουάτσον σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Δεν έχουμε κανέναν λόγο να πιστεύουμε ότι το Ιράν προσπαθεί να αποτρέψει αυτήν την επικίνδυνη συμπεριφορά των Χούθι» πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ, που έχουν συγκροτήσει έναν διεθνή συνασπισμό για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην περιοχή, διεξάγουν «εντατικές διαβουλεύσεις με τους συμμάχους και τους εταίρους τους» όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να απαντήσουν σε αυτές τις επιθέσεις, ανέφερε εξάλλου η εκπρόσωπος.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σε εξέλιξη η άτυπη Πενταμερής στη Νέα Υόρκη - «Πανέτοιμος» δήλωσε ο ΠτΔ

Σε εξέλιξη η άτυπη Πενταμερής στη Νέα Υόρκη - «Πανέτοιμος» δήλωσε ο ΠτΔ

Στόχος της άτυπης πενταμερούς που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Νέα Υόρκη, είναι η επίτευξη συμφωνίας επί επιπρόσθετων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, σύμφωνα με εκτιμήσεις στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

BEST OF TOTHEMAONLINE