Κλιματιστικά σε σχολεία: Σε πόσα θα τοποθετηθούν και πότε - Προχωράει ο τριετές σχεδιασμός

Κλιματιστικά σε σχολεία: Σε πόσα θα τοποθετηθούν και πότε - Προχωράει ο τριετές σχεδιασμός

Μέσω διαφανών διαδικασιών οι Σχολικές Εφορείες προχώρησαν ήδη σε προσφορές για την αγορά και εγκατάσταση κλιματιστικών σε σχολεία.

Όπως δήλωσε στο ThemaOnline ο Πρόεδρος των Σχολικών Εφορειών, Ντίνος Έλληνας, υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την προκήρυξη, κατακύρωση και εκτέλεση της προσφοράς. «Στο πλαίσιο της Α’ φάσης του έργου, θα προχωρήσει η εγκατάσταση 1000 περίπου κλιματιστικών σε 50 σχολεία παγκύπρια εντός του πρώτου τριμήνου του 2024», σημείωσε ο κ. Έλληνας.

«Τα σχολεία έχουν επιλεγεί κατά προτεραιότητα, βάσει κριτηρίων, των οποίων η γεωγραφική τους θέση και η ενεργειακή κλάση το επέτρεπε. Έχουν ανακοινωθεί συνολικά 5 διαγωνισμοί για τις προσφορές για τις πέντε επαρχίες», τόνισε ο Ντίνος Έλληνας.

Ερωτηθείς πότε θα προχωρήσουν σε προσφορές για τα υπόλοιπα σχολεία, ο Πρόεδρος των Σχολικών Εφορειών απάντησε πως είναι θέμα πολιτικής και να υπάρχει το απαραίτητο κονδύλι στον προϋπολογισμό του υπουργείο Παιδείας για να προχωρήσουν στις επόμενες φάσεις. Υπενθυμίζεται πως, η δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, ήταν να μπουν κλιματιστικά σε όλα τα σχολεία και το πλάνο της Υπουργού Παιδείας είναι να υλοποιηθεί η δέσμευση σε βάθος τριών ετών.

Πηγές από το υπουργείο ανέφεραν στο ThemaOnline πως προχωράει ο σχεδιασμός αλλά σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν με τη νέα χρονιά όταν προχωρήσει η Α’ φάση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός βρίσκεται σήμερα, αντιμέτωπος με μία κρίσιμη πολιτική πρόκληση. Το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος συνεδριάζει για να εξετάσει τις συνέπειες της αργίας που έχει επιβληθεί στους Δημάρχους Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, και Λευκονοίκου, Πιερή Γυψιώτη. Οι δύο υποθέσεις ξεπερνούν τον νομικό χαρακτήρα και γίνονται καθαρά πολιτικά ζητήματα για την ηγεσία του ΔΗΣΥ, η οποία καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας, την πολιτική ευθύνη και την κοινωνική πίεση.