Δικαστικά κινείται ο Δ. Λάρνακας εναντίον εργοστασίων που έριχναν υγρά απόβλητα σε δημόσιο οχετό ομβρίων υδάτων

Δικαστικά κινείται ο Δ. Λάρνακας εναντίον εργοστασίων που έριχναν υγρά απόβλητα σε δημόσιο οχετό ομβρίων υδάτων

Τη λήψη δικαστικών μέτρων εναντίον δύο εργοστασίων τα οποία απέρριπταν παράνομα υγρά απόβλητα σε δημόσιο οχετό ομβρίων υδάτων, στη Βιομηχανική Περιοχή Λάρνακας – Αραδίππου, προωθεί ο Δήμος Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Δήμος Λάρνακας ενημερώθηκε από παράπονα του κοινού για δυσοσμία από οχετούς ομβρίων υδάτων, που προέρχεται από τη Βιομηχανική Περιοχή Λάρνακας - Αραδίππου και διασχίζει τα όρια Αραδίππου και Λάρνακας, με κατάληξη στο κανάλι των Καμάρων».

Το θέμα προσθέτει η ανακοίνωση «διερευνήθηκε από Λειτουργούς των Υγειονομικών Υπηρεσιών των Δήμων Λάρνακας και Αραδίππου και του Τμήματος Περιβάλλοντος του Κράτους. Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015 διαπιστώθηκε παράνομη απόρριψη  υγρών αποβλήτων από δύο εργοστάσια σε δημόσιο οχετό ομβρίων υδάτων και  λήφθηκαν δείγματα τα οποία στάλθηκαν σε διαπιστευμένο χημείο για ανάλυση».

Ο Δήμος Λάρνακας καταλήξει η ανακοίνωση «προωθεί τη λήψη δικαστικών μέτρων εναντίον  των υπευθύνων των εν λόγω εργοστασίων, ενώ η υπόθεση καταγγέλθηκε και στην Αστυνομία».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Υπόθεση «Σάντυ»: Κλείνει το ενδεχόμενο διορισμού ποινικών ανακριτών η Κυβέρνηση - Στη Νομική Υπηρεσία ο φάκελος

Υπόθεση «Σάντυ»: Κλείνει το ενδεχόμενο διορισμού ποινικών ανακριτών η Κυβέρνηση - Στη Νομική Υπηρεσία ο φάκελος

Εκτός συζήτησης τίθεται πλέον το ενδεχόμενο διορισμού ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή για την υπόθεση Σάντη, με το Υπουργικό Συμβούλιο να αποσύρεται από οποιαδήποτε περαιτέρω εμπλοκή στην ανακριτική διαδικασία, ενώ τα πορίσματα της Europol, αναμένονται άμεσα, ακόμη και εντός των επόμενων ημερών. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές για το θέμα, το FBI βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την Αστυνομία.

BEST OF TOTHEMAONLINE