Ετήσια αύξηση κατά 3.100 των κενών θέσεων εργασίας το γ΄ τρίμηνο φέτος

Ετήσια αύξηση κατά 3.100 των κενών θέσεων εργασίας το γ΄ τρίμηνο φέτος

Αύξηση κατά 3.100 θέσεις (33,8%) παρουσίασε ο αριθμός των Κενών Θέσεων Εργασίας το 3ο τρίμηνο του 2023 και ανήλθε στις 12.274, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους που ήταν 9.174.

Σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, παρατηρήθηκε μείωση 753 θέσεων (-5,8%).

Το ποσοστό των κενών θέσεων ως προς το σύνολο των υπαλλήλων και των κενών θέσεων κατά το 3ο τρίμηνο του 2023 ήταν 2,9%, ενώ το προηγούμενο τρίμηνο και το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022 ήταν 2,9% και 2,2% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, τα μεγαλύτερα ποσοστά κενών θέσεων το 3ο τρίμηνο του 2023 παρατηρούνται στους Τομείς των Διοικητικών και Υποστηρικτικών Δραστηριοτήτων (4,5%), Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (4,0%) και των Δραστηριοτήτων Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης (3,9%).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τ/κ ΜΜΕ: Αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση οι 3 από τους 5 Ε/κ στα κατεχόμενα

Τ/κ ΜΜΕ: Αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση οι 3 από τους 5 Ε/κ στα κατεχόμενα

Ελεύθεροι αφέθηκαν τρεις από τους πέντε Ελληνοκύπριους που κρατούνταν παράνομα στα κατεχόμενα από τον περασμένο Αύγουστο. 

BEST OF TOTHEMAONLINE