Τα «βρήκαν» Κυβέρνηση και αγροτικές οργανώσεις - Όσα αποφασίστηκαν στην συνάντηση

Τα «βρήκαν» Κυβέρνηση και αγροτικές οργανώσεις - Όσα αποφασίστηκαν στην συνάντηση

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο Υπουργός Γεωργίας, Πέτρος Ξενοφώντος με τις αγροτικές οργανώσεις και αντιπροσωπεία των κλάδων των σιτοπαραγωγών και των πατατοπαραγογών για το θέμα τις οικονομικής στήριξής τους.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Ξενοφώντος ανέφερε ότι εξετάστηκαν αρκετά ζητήματα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Υπουργό, αποφασίστηκε να συσταθεί ομάδα εργασίας, έκτακτη επιχορήγηση, καταβολή 17 σεντ αντί 45 σεντ για το ζήτημα της υπερκατανάλωσης νερού λόγω καύσωνα και άλλων καιρικών συνθηκών, πλαίσιο ταμείο διαχείρισης κινδύνου με στόχο αύξηση ποσοστού ζημιάς και μέσων όρων παραγωγής, άμεση καταβολή αποζημιώσεων για ανομβρία και άλλες ζημιές του 2023 καθώς και απλοποίηση διαδικασιών για τις αιτήσεις που υποβάλλουν οι αγρότες, μέσα στο πλαίσιο της ΚΑΠ.

 

Δείτε όσα δήλωσε ο Υπουργός στο πιο κάτω απόσπασμα:

Υπενθυμίζεται ότι οι σιτοπαραγωγοί και οι πατατοπαραγωγοί πραγματοποίησαν χθες (12/12) πορεία διαμαρτυρίας από το ΓΣΠ προς τος Προεδρικό Μέγαρο, διαμαρτυρόμενοι για το ύψος της κρατικής χορηγίας που λαμβάνουν σε σχέση με το αυξημένο κόστος παραγωγής, που θα τους αναγκάσει όπως υποστηρίζουν, να φύγουν από τον κλάδο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πάνε πίσω στο κελί οι τρεις για τον φόνο του Δημοσθένους - Γιατί αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο

Πάνε πίσω στο κελί οι τρεις για τον φόνο του Δημοσθένους - Γιατί αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο

Σε συνέχεια της υπόθεσης του φόνου εκ προμελετης του Σταύρου Δημοσθενους, 49 ετων από την Λεμεσό, παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακου Δικαστήριου Λεμεσού ο 31χρόνος (επανασυνελλήφθει χθες) όπου εναντίον του εκδόθηκε διαταγμα προσωποκρατησης για 8 ημέρες.

BEST OF TOTHEMAONLINE