ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριανταφυλλίδης: «Τα υπάρχοντα Υφυπουργεία λειτουργούν παράνομα, το πώς καταφέραμε να τα κάνουμε μπάχαλο είναι αξιοθαύμαστο»

Τριανταφυλλίδης: «Τα υπάρχοντα Υφυπουργεία λειτουργούν παράνομα, το πώς καταφέραμε να τα κάνουμε μπάχαλο είναι αξιοθαύμαστο»

Την άποψη ότι τα υφιστάμενα Υφυπουργεία είναι παράνομα και λειτουργούν αντισυνταγματικά, εξέφρασε ο γνωστός δικηγόρος Κρις Τριανταφυλλίδης.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Τριανταφυλλίδης επισημάνει ότι «μια και το θέμα των ημερών είναι η διασπάθιση δημοσίου χρήματος ιδού μια περίπτωση που βγάζει μάτια η παράνομη χρήση δημοσίου χρήματος.

1 Το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας ΔΕΝ προνοεί κατά τη γνώμη μου την δημιουργία Υφυπουργείων.

Οι Νόμοι βάση των οποίων δημιουργήθηκαν είναι ΑΝΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΙ.

Τα υπάρχοντα Υφυπουργεία είναι και λειτουργούν παράνομα και κατ επέκταση οι αποφάσεις τους, αν προσβληθούν στο Δικαστήριο θα κυρηχθούν κατά την άποψη μου, νομικά άκυρες και οι αρνητικές επιπτώσεις θα είναι σοβαρότατες και αλυσιδωτές.

Το Σύνταγμα προνοεί ότι η Εκτελεστική Εξουσία αποτελείται μόνο από ένδεκα Υπουργεία και τροποποίηση του άρθρου αυτού θα θέσει σε κίνδυνο την ύπαρξη αυτή καθ εαυτή  της Κυπριακής Δημοκρατίας αφού θα δώσει την ευκαιρία στην Τουρκική πλευρά να ισχυρισθεί ότι έχει,κατά τρόπο καθοριστικό,τροποποιηθεί το Σύνταγμα του 1960 που αποτελεί το θεμέλιο της ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

2 Ακόμη όμως και αν τα Υφυπουργεία κριθούν συνταγματικά ο διορισμός των Υφυπουργών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ διότι το Σύνταγμα καθορίζει με τρόπο ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟ ποιες είναι οι εξουσίες του Προέδρου της Δημοκρατίας και ο διορισμός Υφυπουργών ΔΕΝ περιλαμβάνεται στις εξουσίες αυτές.

Το πως καταφέρνουμε συνήθως να τα κάνουμε μπάχαλο είναι αξιοθαύμαστο.

Εναπόκειται τώρα στους αρμόδιους να μεριμνήσουν να αρθεί  η , κατά τη γνώμη μου, υφιστάμενη σοβαρότατη παρανομία».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top