Λετυμπιώτης: «Προχωρεί η επικαιροποίηση σχεδίου ανάπτυξης με τη Chevron»

Λετυμπιώτης: «Προχωρεί η επικαιροποίηση σχεδίου ανάπτυξης με τη Chevron»

Υπάρχει συμφωνία για τα επόμενα βήματα με τη Chevron, και τα δύο μέρη, μέσα από τις συγκλίσεις, προχωρούν στην επικαιροποίηση του υφιστάμενου σχεδίου ανάπτυξης και παραγωγής, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Μιλώντας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των ΜΜΕ, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει την πεποίθηση πως η παρουσία μιας εταιρείας όπως η Chevron στην κυπριακή ΑΟΖ αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης. «Και δεν κατανοούμε την επιμονή κάποιων να αμφισβητούν τα όσα λέμε κάθε εβδομάδα», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι η Chevron ζήτησε παράταση 12 μηνών, ο Εκπρόσωπος ανέφερε πως "βρισκόμαστε σε πολύ καλή πορεία σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των ενεργειακών σχεδιασμών".

«Θα συνιστούσα υπομονή αν πράγματι αυτό που επιθυμούμε είναι το καλώς νοούμενο συμφέρον του ενεργειακού μας σχεδιασμού και θα υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις με την ολοκλήρωση των συζητήσεων», σημείωσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE