Αγροτικές Οργανώσεις: Γιατί δεν συμμετείχαν ΠΕΚ, Νέα Αγροτική κίνηση και Ευρωαγροτικός στην διαμαρτυρία στο Προεδρικό

Αγροτικές Οργανώσεις: Γιατί δεν συμμετείχαν ΠΕΚ, Νέα Αγροτική κίνηση και Ευρωαγροτικός στην διαμαρτυρία στο Προεδρικό

Τον λόγο για τον οποίο δεν συμμετείχαν στη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν οι πατατοπαραγωγοί και σιτηροπαραγωγοί έξω από το Προεδρικό, εξήγησαν σε κοινή ανακοίνωση τους οι αγροτικές οργανώσεις ΠΕΚ, Νέα Αγροτική κίνηση και Ευρωαγροτικός.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Μετά την συνάντηση που είχαμε στο Προεδρικό με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την οποία συζητήσαμε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, ιδιαίτερα την μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής, η κυβέρνηση μας ανακοίνωσε χθες τις αποφάσεις της όπως είχε υποσχεθεί.

Οι Αγροτικές Οργανώσεις ΠΕΚ, ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ και ΕΥΡΩΑΓΡΟΤΙΚΟΣ κρίνουμε θετική υπό τις περιστάσεις, την απόφαση για παραχώρηση οικονομικής βοήθειας ύψους €4.3 εκ προς τους πατατοπαραγωγούς και τους σιτοπαραγωγούς γι' αυτό και δεν συμμετείχαμε επίσημα στην σημερινή εκδήλωση έξω από το Προεδρικό την οποία θεωρούμε αχρείαστη.

Ευελπιστούμε ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τον πρωτογενή τομέα και ότι θα στηρίξει και άλλους κλάδους οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα από το ψηλό κόστος παραγωγής».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE