Λονδίνο: Αντιμέτωπη με «εξέγερση» η κυβέρνηση Σούνακ για το νομοσχέδιο των απελάσεων στη Ρουάντα

Λονδίνο: Αντιμέτωπη με «εξέγερση» η κυβέρνηση Σούνακ για το νομοσχέδιο των απελάσεων στη Ρουάντα

Στo Λονδίνο, ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για τη συζήτηση στη Βουλή του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου Ρουάντα που προωθεί η κυβέρνηση.

Πρόκειται για το πιο κρίσιμο τεστ για τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ρίσι Σούνακ. Ο πρωθυπουργός λέει ότι το νομοσχέδιο είναι ο “σκληρότερος νόμος για τη μετανάστευση” και θα αποτρέψει με επιτυχία περαιτέρω νομικές προκλήσεις που εμποδίζουν την απογείωση των πτήσεων απελάσεωn προς τη χώρα της Αφρικής.

Το νέο αυτό νομοσχέδιο, όπως λέει η κυβέρνηση, αντιμετωπίζει τις νομικές ανησυχίες σχετικά με τη νομιμότητά του και καθιστά σαφές στη νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου ότι η Ρουάντα είναι μια ασφαλής χώρα για τους αιτούντες άσυλο. Οι αιτούντες άσυλο θα εξακολουθούν να μπορούν να αμφισβητήσουν την απομάκρυνσή τους στην αφρικανική χώρα με βάση τις προσωπικές τους συνθήκες. Ωστόσο, το νομοσχέδιο θα επιτρέπει στους υπουργούς να αγνοήσουν τις εντολές του Ανώτατου Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Με το νομοσχέδιο η βρετανική κυβέρνηση στοχεύει να χρησιμοποιήσει τη Ρουάντα ως ένα τόπο όπου θα «φιλοξενούνται» όσοι ζητούν άσυλο από τη Βρετανία.

Το πρώτο νομοσχέδιο που κατατέθηκε τον Απρίλιο του 2022, κρίθηκε παράνομο από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, γι αυτό και αποφασίστηκε η αναθεώρησή του. Η αντιπολίτευση έχει πει ήδη ότι θα το καταψηφίσει κι αν εκδηλωθεί ανταρσία στα κυβερνητικά έδρανα, ο Ρίσι Σούνακ θα είναι σε δεινή θέση.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εντέκατη μέρα πολέμου - Έτοιμοι για ολοκληρωτικό πόλεμο οι Φρουροί της Επανάστασης -Τρεις όρους έθεσε το Ιραν

Εντέκατη μέρα πολέμου - Έτοιμοι για ολοκληρωτικό πόλεμο οι Φρουροί της Επανάστασης -Τρεις όρους έθεσε το Ιραν

Στα Στενά του Ορμούζ φαίνεται να μεταφέρεται το επίκεντρο του πολέμου στη Μέση Ανατολή κατά την11η μέρα πολέμου, καθώς οι οικονομικές συνέπειες από την αδυναμία μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου από τις χώρες του Κόλπου, επηρεάζουν πλέον ολόκληρο τον πλανήτη. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline: