Πρόγραμμα €748,5 χιλιάδων για παροχή φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στα σχολεία

Πρόγραμμα €748,5 χιλιάδων για παροχή φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στα σχολεία

Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές στο Πρόγραμμα Ενωσιακής Ενίσχυσης για την παροχή φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στα σχολεία, συνολικού ύψους €748.567,51 για τη σχολική χρονιά 2022-2023, ανακοίνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το Πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε σε ποσοστό 100% από κοινοτικούς πόρους, με το ποσό που εκταμιεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) να ανέρχεται στα €726.858,49. Η Κυπριακή Δημοκρατία συνείσφερε επιπρόσθετα το ποσό των €21.709,02 για επιδότηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), που αναλογούσε στις δαπάνες του Προγράμματος.

Όπως αναφέρεται, κύριοι στόχοι του Προγράμματος για τα σχολεία είναι να επιτευχθεί σταθερή αύξηση του μεριδίου των φρούτων, των λαχανικών και του γάλακτος στο διαιτολόγιο των παιδιών, στο στάδιο κατά το οποίο διαμορφώνονται οι διατροφικές τους συνήθειες και η σωστή και ισορροπημένη διατροφή με σκοπό να βελτιωθεί σταδιακά η υγεία των Κυπρίων πολιτών.

Επίσης, να αυξηθούν οι γνώσεις των παιδιών σε θέματα που αφορούν στη γεωργική παραγωγή και στις καλές διατροφικές συνήθειες και να επιτευχθούν οι στόχοι της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, συμπεριλαμβανομένων της αύξησης των εισοδημάτων του γεωργικού τομέα, της σταθεροποίησης των γεωργικών αγορών και της διάθεσης, τόσο υφιστάμενων, όσο και μελλοντικών προμηθειών γεωργικών προϊόντων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Άτυπης Συνόδου - Έβγαλαν οικογενειακή φωτογραφία οι ηγέτες

LIVE: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Άτυπης Συνόδου - Έβγαλαν οικογενειακή φωτογραφία οι ηγέτες

Στο Συνεδριακό Κέντρο της Λευκωσίας συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Αρχικά στο μικροσκόπιο τίθεται ο μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της Ένωσης για την περίοδο 2028-2034. Οι ηγέτες συζητούν σχετικά με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, με έμφαση στους νέους ίδιους πόρους και τις πηγές εσόδων. Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις από το ThemaOnline 

BEST OF TOTHEMAONLINE