Στην Κύπρο φτάνει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Στην Κύπρο φτάνει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Κυπριακό, οικονομία αλλά και ο ρόλος της Κύπρου στην περιοχή περιλαμβάνονται στην ατζέντα των συνομιλιών που θα έχει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος φθάνει απόψε στο νησί.

Τον κ. Τουσκ θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Αύριο, Παρασκευή, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο Προεδρικό, όπου θα έχουν κατ` ιδίαν συνάντηση. Θα ακολουθήσουν επίσημες συνομιλίες των αντιπροσωπειών της ομάδας του κ. Τουσκ και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αναμένεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο κ. Τουσκ αναχωρεί από την Κύπρο την Παρασκευή το απόγευμα.

Σε δηλώσεις του πρόσφατα και ερωτηθείς για την επίσκεψη του αξιωματούχου της ΕΕ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης είχε αναφέρει ότι «ανάμεσα στα θέματα που θα συζητήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι η κατάσταση πραγμάτων σε σχέση με τις συνομιλίες για το Κυπριακό, η οικονομία και ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στην περιοχή με αφορμή και την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας να προσκληθούν χωριστά για να παραστούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ και ο Πρόεδρος της Παλαιστίνης».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Τουσκ έρχεται στην Κύπρο μετά από επισκέψεις που πραγματοποίησε σε Παλαιστίνη, Ισραήλ και Τουρκία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα Κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα Κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Με το Κυπριακό να βρίσκεται σε μια νέα περίοδο έντονων διπλωματικών διεργασιών, η σημερινή παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στα κατεχόμενα, αποκτά ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα. Μία μόλις εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση των δύο ηγετών με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η Άγκυρα καλείται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της, απέναντι στις τελευταίες προτάσεις για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

BEST OF TOTHEMAONLINE