Λίγο πριν τα Χριστούγεννα η συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ - Η συμφωνία με το ΔΗΚΟ

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα η συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ - Η συμφωνία με το ΔΗΚΟ

Η δυστοκία που παρατηρείται κυρίως στον Δήμο Λευκωσίας και το όνομα του Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη στη θέση του «Περιφερειάρχη» και υπό τον φόβο ότι δεν θα τύχει της στήριξης από τον ΔΗΣΥ αλλά και οι διάφορες αλλαγές της τελευταίας στιγμής σε διάφορους Δήμους, ανάγκασε το πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ να αναβάλει τη συνεδρίαση που είχε προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 11/12.

Πηγές από τον ΔΗΣΥ ανέφεραν στο "T" ότι η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 22 με 23 Δεκεμβρίου, ωστόσο δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο παράτασης μέχρι τις αρχές του νέου χρόνου με δεδομένο ότι η Πρόεδρος του κόμματος Αννίτα Δημητρίου αναχωρεί τις επόμενες μέρες στις Βρυξέλλες και δεύτερο, η συζήτηση που θα ξεκινήσει στη βουλή για τους προϋπολογισμούς του κράτους από τις 18 μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα πραγματοποιούνται χωριστές συναντήσεις στελεχών του ΔΗΣΥ με ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΔΗΚΟ εμφανίζεται θορυβημένο απο την πρόθεση του ΔΗΣΥ να μην στηρίξει τον Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη για περιφερειάρχη Λευκωσίας.
Για τη δημαρχία της Λευκωσίας κλείδωσε η συνεργασία με την ΔΗΠΑ με υποψήφιο τον Ανδρέα Κωνσταντίνου.

Αγκάθι για τη συνεργασία με το ΔΗΚΟ αποτελούν και οι Δήμοι Λεμεσού, Ύψωνα και Μέσα Γειτονιάς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Η προγραμματισμένη για σήμερα, συνάντηση του κατοχικού ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη, επαναφέρει το Κυπριακό στο προσκήνιο της διεθνούς διπλωματίας. Παρά τις δηλώσεις καλής θέλησης, το πολιτικό υπόβαθρο της συνάντησης, αποτυπώνει περισσότερο μια σύγκρουση αφηγήσεων παρά μια ουσιαστική σύγκλιση.