Ενημέρωσε τα Ηνωμένα Έθνη για την έγκριση της Κουεγιάρ ο Τατάρ

Ενημέρωσε τα Ηνωμένα Έθνη για την έγκριση της Κουεγιάρ ο Τατάρ

Χθες το βράδυ ενημέρωσε ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, τα Ηνωμένα Έθνη για την έγκρισή από την τ/κ πλευρά του διορισμού της Μαρία Άνχελα Χολγκίν Κουεγιάρ στη θέση της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρει ανακοίνωση της «προεδρίας».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας και Μόνιμη Αντιπρόσωπος της χώρας της στον ΟΗΕ θα είναι η Προσωπική Απεσταλμένη του Αντόνιο Γκουτέρες.

Στην ανακοίνωση προτίθεται ότι «σύμφωνα με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, η Προσωπική Απεσταλμένη θα διοριστεί για περίοδο που δεν θα υπερβαίνει τους 6 μήνες και αποκλειστικό της καθήκον θα είναι να διερευνήσει εάν υπάρχει κοινό έδαφος μεταξύ των δύο πλευρών προκειμένου να ξεκινήσει μια νέα και επίσημη διαδικασία διαπραγμάτευσης».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Επιμένει το ΔΗΚΟ για συμπόρευση με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ

Επιμένει το ΔΗΚΟ για συμπόρευση με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ

Σε πορεία βουλευτικών εκλογών αναμένεται να εισέλθουν τα κόμματα,αμέσως μετά το Πάσχα, έτσι ώστε να κλείσουν τα ψηφοδέλτια, όσο το δυνατό γρηγορότερα. Οι εσωτερικές διεργασίες έχουν ξεκινήσει με τις λεγόμενες ασκήσεις επί χάρτου και ονόματα, τα οποία πέφτουν στο τραπέζι.

BEST OF TOTHEMAONLINE