Χαμάς: Στους 17.487 ανήλθαν οι θάνατοι από την έναρξη του πολέμου

Χαμάς: Στους 17.487 ανήλθαν οι θάνατοι από την έναρξη του πολέμου

Το υπουργείο Υγείας της παλαιστινιακής οργάνωσης μαχητών Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα (8/12) ότι οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας έχουν προκαλέσει τον θάνατο 17.487 ανθρώπων από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Το 70% των οποίων ήταν γυναίκες και παιδιά και νέοι κάτω των 18 ετών.

Το υπουργείο της Χαμάς κάνει επίσης λόγο για δεκάδες χιλιάδες τραυματίες πολλοί από τους οποίους δεν μπορούν να λάβουν φροντίδα ελλείψει μέσων, νοσηλευτών και θέσεων σε υπερπλήρη νοσοκομεία. “Χάνουμε κάθε μέρα δεκάδες τραυματίες ελλείψει ιατρικής φροντίδας”, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Άσραφ αλ-Κίντρεχ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διπλωματικές πηγές: «Παγώνει» το Κυπριακό για το καλοκαίρι - Χωρίς χρονοδιάγραμμα για Πενταμερή και με την Άγκυρα αμετακίνητη

Διπλωματικές πηγές: «Παγώνει» το Κυπριακό για το καλοκαίρι - Χωρίς χρονοδιάγραμμα για Πενταμερή και με την Άγκυρα αμετακίνητη

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα σύγκλησης Πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό και αυτή δεν αναμένεται να συμβεί μέσα στο καλοκαίρι, τονίζουν ελληνικές διπλωματικές πηγές.

BEST OF TOTHEMAONLINE