ΓΓ ΟΗΕ: Διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια προς εξεύρεση λύσης στο κυπριακό

ΓΓ ΟΗΕ: Διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια προς εξεύρεση λύσης στο κυπριακό

Σημαντικό εταίρο χαρακτήρισε την Κύπρο ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια προς εξεύρεση λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, στη βάση των αποφάσεων και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο ΓΓ μιλούσε κατά την επιδοση των διαπιστευτηρίων χθες της Πρέσβειρας Μαρίας Μιχαήλ ως νέας Μόνιμης Αντιπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε ΓΤΠ, κατά την επίδοση των διαπιστευτηρίων η Μόνιμη Αντιπρόσωπος μετέφερε στον Γενικό Γραμματέα τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας και επανέλαβε τη δέσμευσή του να εργασθεί από κοινού με αυτόν για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για επίλυση του κυπριακού προβλήματος και την επανένωση της Κύπρου, στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ευχαρίστησε τη Μόνιμη Αντιπρόσωπο για την παραδειγματική συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Εθνών και της Κύπρου, χαρακτηρίζοντας την Κύπρο ως σημαντικό εταίρο και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια προς εξεύρεση λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, στη βάση των αποφάσεων και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, προστίθεται.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ισχυρή βούληση για επανέναρξη συνομιλιών για Κυπριακό μετέφερε ο ΥΠΕΞ στον ΓΓ ΟΗΕ

Ισχυρή βούληση για επανέναρξη συνομιλιών για Κυπριακό μετέφερε ο ΥΠΕΞ στον ΓΓ ΟΗΕ

Την ισχυρή βούληση της κυβέρνησης για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό μετέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη.