ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οδ. Μιχαηλίδης: Το σχόλιο μετά τις δηλώσεις Χριστοδουλίδη - «Εκφράζουμε την απογοήτευσή μας»

Οδ. Μιχαηλίδης: Το σχόλιο μετά τις δηλώσεις Χριστοδουλίδη - «Εκφράζουμε την απογοήτευσή μας»

Περίμενε να προχωρήσει σε δηλώσεις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, για να κάνει το δικό του σχόλιο ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Συγκεκριμένα, κάνοντας κοινοποίηση την ανακοίνωση με τη σχετική έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, σημειώνει τα εξής:

«Μετά την πρωτοφανή από το 1960 θέση της Κυβέρνησης ότι οι εξουσίες της ΕΥ τελούν υπό την έγκριση της ΝΥ (αμφισβήτηση την οποία αρμόδιο να εξετάσει είναι το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο), η Κυβέρνηση προχωρεί σε έμπρακτη υπόσκαψη του έργου μας ζητώντας σήμερα μετακίνηση προσωπικού της πρώην Ελεγκτικής Συνεργατισμού (ΕΥΣΕ) που ήταν τοποθετημένο στην ΕΥ από το 2014. Κι ενώ η μέχρι τώρα συνεννόηση ήταν ότι το προσωπικό που δόθηκε καθ’ υπόδειξη της Τρόικας θα αντικαθίστατο, σήμερα ξαφνικά η θέση άλλαξε. Εκφράζουμε την απογοήτευσή μας. Η σημερινή ανακοίνωσή μας αποδεικνύει επίσης πόσο άδικη και απαράδεκτη ήταν η κατασυκοφάντηση του Γενικού Ελεγκτή από τους εκπρόσωπους της Κυβέρνησης ως προς την πηγή που είχε δώσει στην Αλήθεια την πληροφορία ότι είχε σταλεί στην Προεδρία προσχέδιο της ανακοίνωσης».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ευρωεκλογές- Ανεβάζουν στροφές τα κόμματα- Η μάχη των εντυπώσεων

Ευρωεκλογές- Ανεβάζουν στροφές τα κόμματα- Η μάχη των εντυπώσεων

Βρισκόμαστε μία ανάσα για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου, με τα κόμματα να ανεβάζουν στροφές με στόχο τις Ευρωεκλογές κυρίως και αυτό γιατί η δύναμη των κομμάτων θα διαφανεί μέσα από τα ποσοστά που θα λάβουν και πώς αυτά, θα καθορίσουν  την επόμενη μέρα, αλλά και πως θα κινηθούν μέχρι τις βουλευτικές του 2026.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top