Λίστα Λαγκάρντ: Κύπριος ελέγχεται για €100 εκ. ευρώ!

Λίστα Λαγκάρντ: Κύπριος ελέγχεται για €100 εκ. ευρώ!

Συνολικά το πόσο των 650 εκ. ευρώ φαίνεται πως βρίσκεται στην λίστα Λαγκάρντ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ, η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Υπενθυμίζουμε ότι το εν λόγω ποσό το οποίο αυτή την στιγμή εξετάζεται, προέρχεται από καταθέσεις Κυπρίων, στην ελβετική τράπεζα HSBC. 

Συγκεκριμένα 308 νομικά και φυσικά πρόσωπα, εκ των οποίων το 75% αποτελούν φυσικά πρόσωπα, ελέγχονται από το τμήμα φορολογίας. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει μέχρις στιγμής, Κύπριος καταθέτης φαίνεται να βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών για καταθέσεις ύψους 100 εκ. ευρώ! Βέβαια, το γεγονός αυτό δεν σημαίνει αυτομάτως ότι ο συγκεκριμένος καταθέτης έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα. Εξάλλου, αυτός είναι και ο λόγος που γίνεται η επεξεργασία της λίστας από τις ελεγκτικές υπηρεσίες του Κράτους.

Όπως δήλωσε στην ίδια εκπομπή ο ΥΠΟΙΚ, Χάρης Γεωργιάδης, η κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος θα τηρήσουν το γράμμα του νόμου, το οποίο απαγορεύει την δημοσιοποίηση της λίστας, παρότι υπάρχουν κόμματα και βουλευτές που την ζητούν.

Την ίδια ώρα κάλεσε τους βουλευτές να κάνουν την αρχή στο θέμα της διαφάνειας και να δώσουν στην φόρα όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία, ακόμη και τα δάνεια τους.

Αυτό που απομένει είναι να δούμε εάν τελικά οι αρμόδιες υπηρεσίες προβούν στον σωστό έλεγχο, χωρίς παρεμβάσεις και αν θα μάθουμε και εμείς κάποτε ποιοι είναι μεγάλοι φοροφυγάδες σ’ αυτό τον τόπο.

Τάσος Χριστοδούλου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Υπόθεση «Σάντυ»: Κλείνει το ενδεχόμενο διορισμού ποινικών ανακριτών η Κυβέρνηση - Στη Νομική Υπηρεσία ο φάκελος

Υπόθεση «Σάντυ»: Κλείνει το ενδεχόμενο διορισμού ποινικών ανακριτών η Κυβέρνηση - Στη Νομική Υπηρεσία ο φάκελος

Εκτός συζήτησης τίθεται πλέον το ενδεχόμενο διορισμού ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή για την υπόθεση Σάντη, με το Υπουργικό Συμβούλιο να αποσύρεται από οποιαδήποτε περαιτέρω εμπλοκή στην ανακριτική διαδικασία, ενώ τα πορίσματα της Europol, αναμένονται άμεσα, ακόμη και εντός των επόμενων ημερών. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές για το θέμα, το FBI βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την Αστυνομία.

BEST OF TOTHEMAONLINE