Παράδοση εξοπλισμού σε νηπιαγωγεία στο πλαίσιο του έργου «Μαθαίνω ελληνικά»

Παράδοση εξοπλισμού σε νηπιαγωγεία στο πλαίσιο του έργου «Μαθαίνω ελληνικά»

Ξεκίνησε την 1η Δεκεμβρίου 2023, από το Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης, Μάριο Στυλιανίδη, η παράδοση εξοπλισμού στα νηπιαγωγεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Μαθαίνω ελληνικά στο νηπιαγωγείο: Υποστήριξη νηπιαγωγών και ΥΤΧ».

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, ο εξοπλισμός αφορά στη διευκόλυνση της διδασκαλίας της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας στα αναδυόμενα δίγλωσσα παιδιά που φοιτούν στη γενική τάξη του νηπιαγωγείου.

Ο εξοπλισμός που παραδόθηκε στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο Αποστόλου Βαρνάβα περιλαμβάνει ταμπλέτες, ακουστικά, καθώς τον τοίχο που μιλά, τη στήλη σειροθέτησης και το άλμπουμ που μιλά.

Το έργο «Μαθαίνω ελληνικά στο νηπιαγωγείο: Υποστήριξη νηπιαγωγών και ΥΤΧ», συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης), συντονίζεται από τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης και εντάσσεται στο σχέδιο δράσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, για την ένταξη των μαθητών/ριών με μεταναστευτική βιογραφία στο κυπριακό εκπαιδευτικό σύστημα.

Στα παραδοτέα του έργου, πέραν της αγοράς εξοπλισμού στα συνεργαζόμενα σχολεία, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η δημιουργία εφαρμογής (application) για εκμάθηση λεξιλογίου, η δημιουργία διαδραστικών καρτών λεξιλογίου, εικονογραφημένες ιστορίες, οδηγός αξιοποίησης του υλικού για τους/τις νηπιαγωγούς, μεταφρασμένος σε οκτώ γλώσσες, οδηγός γονέων/κηδεμόνων, όπως και επιστολές καθημερινής επικοινωνίας του σχολείου με το σπίτι. Υλικό από τις διάφορες δράσεις του έργου άρχισε ήδη να αναρτάται στην ιστοσελίδα https://maelnip.schools.ac.cy.

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μήνυμα Αθήνας προς Άγκυρα για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Πρόθεση είναι να συνεχιστεί η έρευνα και η πόντιση

Μήνυμα Αθήνας προς Άγκυρα για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Πρόθεση είναι να συνεχιστεί η έρευνα και η πόντιση

Σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας- Κύπρου, έστειλε από τους Δελφούς, ο Έλληνας ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του, στους ιστότοπους ot.gr και tovima.gr.Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ενός θερμού Απριλίου στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με αφορμή τις έρευνες για το καλώδιο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας- Κύπρου, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι η πραγματικότητα είναι ότι είμαστε περίπου δύο χρόνια μέσα στον ελληνοτουρκικό διάλογο που όπως είπε, έχει παραγάγει πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Ανάμεσα στα άλλα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στην επανεκκίνηση των συζητήσεων, για το κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE

Ζούμε ανάμεσά τους

Ζούμε ανάμεσά τους